Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Ανένδοτος ο Παπανδρέου. Την Παρασκευή ανακοινώνει το κόμμα


Ανένδοτος ο Παπανδρέου. Την Παρασκευή ανακοινώνει το κόμμαΤη τύχη της παράταξης έχει στα χέρια του ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο πρώην πρωθυπουργός δεν κάνει ούτε βήμα πίσω παρά τις εκκλήσεις και τις δραματικές παρεμβάσεις συνεργατών και ιστορικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Παπανδρέου είναι αποφασισμένος να  προχωρήσει στη διακήρυξη ενός νέου κομματικού φορέα, ο οποίος θα συμμετέχει στις εθνικές εκλογές.  Η ανακοίνωση του κόμματος θα γίνει την Παρασκευή στις 2 Ιανουαρίου. Το όνομα του κόμματος δεν είναι ακόμη γνωστό, όμως εκτιμάται ότι θα έχει τις λέξεις “Κίνημα” και “Αλλαγή”.  Την ίδια ώρα, στο ΠΑΣΟΚ επικρατεί
αναβρασμός, με τα υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος να έχουν στρέψει το βλέμμα τους στις κινήσεις του κ. Παπανδρέου. 
Η πολιτική συγκυρία είναι ιστορικής σημασίας για τη παράταξη της Χαριλάου Τρικούπη που πλέον (μετά την Μεταπολίτευση) κινδυνεύει να μείνει εκτός της κεντρικής “πολιτικής σκηνής” καθώς όχι μόνο δεν διεκδικεί την εξουσία αλλά κινδυνεύει να μην έχει θέση ούτε ως αξιωματική αντιπολίτευση, ούτε ως ένα συνδετικό κόμμα σταθερότητας και συνοχής σε περίπτωση μετεκλογικού κυβερνητικού συνασπισμού. Ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργοί κάνουν έκκληση για ενότητα καλώντας τον πρώην πρωθυπουργό να παραμείνει πιστός στα ιδανικά της 3ης Σεπτεμβρίου τονίζοντας μεταξύ άλλων πως είναι οξύμωρο να βρεθεί στις εκλογές απέναντι από πρώην συνεργάτες τους ενώ το όνομα του μπορεί να αποτελέσει εγγύηση συνοχής στη Χαριλάου Τρικούπη.
Λίγο μετά την τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, η οποία ήταν άκαρπη, ομάδα στελεχών του κόμματος ζήτησε να δει τον πρώην πρωθυπουργό στο γραφείο του στη Βουλή. Ο Ανδρέας Λουβέρδος, ο Πάρης Κουκουλόπουλος, ο Γιάννης Μανιάτης, ο Γιάννης Δριβελέγκας, ο Δημήτρης Κρεμαστινός, ο Νίκος Ανδρουλάκης και η Φώφη Γεννηματά, προσπάθησαν να μεταπείσουν τον κ. Παπανδρέου. Στην συνάντηση ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κράτησε κλειστά τα χαρτιά του και το μόνο που είπε στους συνομιλητές του ήταν πως θα σκεφτεί όσα άκουσε από αυτούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου