Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

«Η Ελλάδα έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τα πίσω»

«Η Ελλάδα έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τα πίσω»Οι γερμανικές εφημερίδες Handelsblatt και Die Welt για τις πολιτικές εξελίξεις
Για μία χώρα, την Ελλάδα, που «έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τα πίσω», κάνει λόγο στην τελευταία της έκδοση η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, με αφορμή την προοπτική να αναδειχθεί νικητής στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει στον τίτλο της: «Η χώρα κινείται και πάλι προς τον γκρεμό».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται τερματισμό της λιτότητας και των μεταρρυθμίσεων, ως πρωθυπουργός όμως
ο Τσίπρας δεν θα έχει περίοδο χάρητος. Το κράτος έχει χρήματα μέχρι τον Μάρτιο. Πολλοί θεωρούν ότι ο Τσίπρας θα εκλογικευτεί, όταν έρθει στην εξουσία. Είναι όμως αμφίβολο αν θα τον ακολουθήσει το κόμμα του», δημοσιεύει η εφημερίδα, επικαλούμενη ταυτόχρονα επιστροφή της αβεβαιότητας των επενδυτών και κίνδυνο απόσυρσης των χρημάτων τους.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται η τίτλος της γερμανικής «Die Welt»: «Το Grexit γίνεται πιθανότητα».

Η εφημερίδα δημοσιεύει: «Είναι αφελές να πιστεύει κανείς ότι ο Τσίπρας θα πάρει πίσω όλα όσα έκαναν οι προκάτοχοί του. Υπάρχει απλώς κίνδυνος διακοπής των μεταρρυθμίσεων. Στην Ευρώπη θα πρέπει να πάψει το Grexit να αποτελεί ταμπού και η Ελλάδα θα πρέπει να κρατηθεί στη ζωή μόνο αν εκπληρώνει τις αναγκαίες προϋποθέσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου