Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Η Νότια Οσετία αναγνώρισε την ανεξαρτησία της κηρυγμένης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ

Η Νότια Οσετία αναγνώρισε την ανεξαρτησία της κηρυγμένης Λαϊκής Δημοκρατίας του ΝτονέτσκΗ Νότια Οσετία αναγνώρισε την ανεξαρτήσια της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ και να δημιουργήσει τις διπλωματικές σχέσεις με αυτήν.

"Την Παρασκευή μετά τη συζήτηση του θέματος στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Δημοκρατίας ο Τιμπίλοφ υπέγραψε το σχετικό διάταγμα ", ανέφεραν στο πρακτορείο RIA NOVOSTI στο γραφείο Τύπου του Προέδρου και της Κυβέρνησης της Νότιας Οσετίας.
Η επιστολή με έκκληση περί αναγνώρισης που έφερε την υπογραφή του Προέδρου ου Ανωτάτου Συμβουλίου της ΛαΪκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ Ντενίς Πουσσίλιν νωρίτερα ήρθε στο όνομα του Προέδρου της Νότιας Οσετίας Λεωνίντ Τιμπίλοφ.
Σύμφωνα με το διάταγμα του Τιμπίλοφ η Νότια Οσετία λαμβάνοντας υπόψη την βούληση του λαού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, αναγνωρίζει τη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ ως ανεξάρτητο και αυτόνομο κράτος. Στο έγγραφο επίσης δίδεται η εντολή στο ΥΠΕΞ της Δμοκρατίας να δημιουργήσει με τη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ διπλωματικές σχέσεις.
Νωρίτερα η Νότια Οσετία ήδη έχει αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της αυτοαποκαλούμενης ΛαΪκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ.
Μετά το κρατικό πραξικόπημα που έγινε το Φεβρουάριο στην Ουκρανία και τις προσπάθειες των νέων αρχών να περιορίσουν το καθεστώς της ρωσικής γλώσσας στις νοτιοανατολικές περιοχές άρχισαν οι διαμαρτυρίες και μετά έγιναν τα δημοψηφίσματα και κηρύχτηκαν οι Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ. Οι ουκρανικές αρχές ως απάντηση άρχισαν την πολεμική ειδική επιχείρηση την οποία στη Μόσχα αποκάλεσαν ως τιμωρητική και ζητού να τερματιστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου