Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Λοβέρδος: Αν χρειαστεί θα παρέμβουμε στην Τράπεζα Θεμάτων

Λοβέρδος: Αν χρειαστεί θα παρέμβουμε στην Τράπεζα Θεμάτων Ανοιχτό το ενδεχόμενο διορθωτικών μέτρων στην Τράπεζα Θεμάτων, μετά τη συγκέντρωση των αποτελεσμάτων της Α' Λυκείου από τα σχολεία της Επικράτειας, άφησε μέσω του ΣΚΑΪ ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.
"Δεν πρόκειται να καταργηθεί η Τράπεζα Θεμάτων. Σε κριμένες κατηγόριες μαθημάτων ήταν εύστοχες οι ερωτήσεις στα μαθήματα θετικής κατεύθυνσης υπήρξε πρόβλημα, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να πάρει η Πολιτεία πίσω τον θεσμό, η Τράπεζα θεμάτων είναι θεσμός κοινωνικά ευαίσθητος" επισήμανε.
Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι "θα δούμε τα διορθωτικά μέτρα που θα πάρουμε
με βάση τις εισηγήσεις του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Αν η συγκέντρωση των αποτελεσμάτων μας δείξει οριζόντια αποτυχία στην Α' Λυκείου είναι επιβεβλημένο να παρέμβουμε υπέρ της ορθής εφαρμογής του μέτρου".
Όσον αφορά στο θέμα της διεύρυνσης των δικαιούχων για μετεγγραφές στα ΑΕΙ, και την αδυναμία των ιδρυμάτων να τις καλύψουν, ο κ. Λοβέρδος δήλωσε με νόημα ότι η αδυναμία οφείλεται και λόγω έλλειψης διοικητικών υπαλλήλων."
"Ο χρόνος και τα κριτήρια που θα αποφασίζουν τα τμήματα αντικείμενο συζήτησης στη 1 το μεσημέρι με τους προέδρους των ΤΕΙ, και τους πρυτάνεις" ανέφερε, ενώ υπογράμμισε ότι "μάς απειλεί και η διαφθορά" εννοώντας μετεγγραφές μαϊμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου