Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Αναμένονται προσλήψεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς

Πόσα χρήματα λείπουν για τη λειτουργία βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών;Στις άμεσες προτεραιότητες της ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών φαίνεται ότι είναι η θέρμανση των σχολείων, η μεταφορά των μαθητών καθώς και η λειτουργία των βρεφονηπιακών – παιδικών σταθμών.
Σε άτυπη συνάντηση με δημοσιογράφους ο Γιάννης Ντόλιος,υφυπουργός του υπουργείου Εσωτερικών, σημείωσε ότι για τη θέρμανση των σχολικών μονάδων αποτελεί κατεπείγοντα στόχο η έγκαιρη εξασφάλιση των 21 εκατ. ευρώ από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, προκειμένου να γίνει η κατανομή των πόρων και να ξεκινήσουν άμεσα οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την προμήθεια καυσίμων.
Για τη μεταφορά των μαθητών, αναμένεται να κοινοποιηθεί νέα νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα εξυπηρετούνται οι Περιφερειακές Ενότητες που έχουν ξεκινήσει τη διαγωνιστική διαδικασία, αλλά
δεν έχουν ακόμη αναδείξει αναδόχους.
Επιπλέον, ο υφυπουργός σημείωσε ότι όσοι δεν ξεκινήσουν τη διαπραγμάτευση για την ανάθεση της μεταφοράς μαθητών μέσα στα χρονικά όρια, δεν θα πάρουν τελικά, χρήματα.
Όσον αφορά τη λειτουργία των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, ο κ. Ντόλιος ενημέρωσε ότι, το υπουργείο Εργασίας έχει εξασφαλίσει 122- 130 εκατ. ευρώ από τα 180 εκατ. ευρώ που είναι απαραίτητα για τα 72.000 περίπου παιδιά που εξυπηρετήθηκαν τη σχολική χρονιά 2013- 2014. Ο κ. Ντόλιος σημείωσε ότι η παραπάνω χρηματοδότηση αφορά κατά 70% μισθολογικό κόστος και λόγω του ότι από το 2015, η χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο θα συρρικνωθεί, μοναδική λύση είναι η ενίσχυση των σταθμών με μόνιμο προσωπικό, «στο πλαίσιο πάντα των δεσμεύσεών μας».
Επίσης, ο κ. Ντόλιος ενημέρωσε ότι υπάρχει ο εξής προγραμματισμός προσλήψεων: 1.152 συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου από τους ΚΑΠ, 4.000- 4.500 εργαζόμενοι από τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα και 799 μόνιμες θέσεις αορίστου χρόνου για το υπουργείο Εσωτερικών, το 2014. Αντίστοιχο αριθμό μόνιμων θέσεων- περίπου 700- θα έχει το υπουργείο Εσωτερικών και τα επόμενα χρόνια.
Ήδη έχουν εγκριθεί ή κατανεμηθεί 245 θέσεις και ο υφυπουργός Εσωτερικών προτείνει για τις υπόλοιπες θέσεις να δοθεί προτεραιότητα στο επιστημονικό προσωπικό των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών. Εάν τελικά δοθεί προτεραιότητα στις προσλήψεις μόνιμου επιστημονικού προσωπικού στους σταθμούς και τις άλλες κοινωνικο- προνοιακές δομές, θα μπορέσουν να εξισορροπηθούν οι σοβαρές απώλειες από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο που ξεκινούν από την ερχόμενη χρονιά.
Σε ό,τι αφορά τον μεσοπρόθεσμο προγραμματισμό, ο κ. Ντόλιος αναφέρθηκε στην ανάγκη επανεκκίνησης του Καλλικράτη σε ό,τι αφορά τη μεταφορά των περίπου 200 αρμοδιοτήτων στους δήμους. Η μεταβατική περίοδο των δύο χρόνων που είχε οριστεί ανεστάλη νομοθετικά ενώ η μεταφορά κάποιων αρμοδιοτήτων επηρεάστηκε από νομοθετικές ρυθμίσεις που έγιναν στο μεταξύ.
Πηγή: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου