Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Α. Σαμαράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ απέκτησε την αλαζονεία εξουσίας χωρίς να αποκτήσει την εξουσία

Την απάντησή του στο «μη διανοηθείτε» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, έδωσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, λέγοντας πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «απέκτησε τη χειρότερη αλαζονεία της εξουσίας χωρίς να αποκτήσει την εξουσίαΤην απάντησή του στο «μη διανοηθείτε» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, έδωσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, λέγοντας πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «απέκτησε τη χειρότερη αλαζονεία της εξουσίας χωρίς να αποκτήσει την εξουσία». Όπως είπε, «στη Δημοκρατία κυβερνά η δεδηλωμένη πλειοψηφία. Και αυτή είναι μία: Εκείνη που αναδείχτηκε από το αποτέλεσμα των τελευταίων βουλευτικών εκλογών».
Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, τόνισε ότι παρά την υποχώρηση των ποσοστών της συγκυβέρνησης, τα δυο κόμματα αθροιστικά υπερέχουν άνετα της αντιπολίτευσης. Ακόμη αναρωτήθηκε: «Η αντιπολίτευση, παρότι καπηλεύτηκε τα δεινά του κόσμου, έχασε ψήφους; Γιατί; Απαντώ: Γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων απεχθάνεται την ακυβερνησία. Την Ελλάδα θα
την προχωρήσω μπροστά και ακυβερνησία δεν θα αφήσω να υπάρξει», υπογράμμισε.
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, μπροστά μας έχουμε ένα μακρύ αλλά σχεδιασμένο δρόμο μεταρρυθμίσεων και διόρθωσης των αδικιών που έγιναν. Μιλώντας από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ, ανέφερε μεταξύ άλλων πως θα γίνει πιο ανθρώπινος ο εισπρακτικός μηχανισμός. «Άτεγκτος» όπως είπε «απέναντι στους φοροφυγάδες, αλλά με κατανόηση απέναντι στους ανθρώπους που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στα βάρη». 
Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε πως το φθινόπωρο θα ανακοινωθεί οδικός χάρτης, δηλαδή συνολικό πρόγραμμα, για τη σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών τα επόμενα χρόνια. Ξεκινώντας την ομιλία του τόνισε πως η εμπιστοσύνη στην Ελλάδα έχει επιστρέψει για να μείνει. Όπως είπε, προβάλλει πια μπροστά μας ένα πολύ πιο ελπιδοφόρο αύριο, καθώς ήδη μπήκαν οι βάσεις για αυτό.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε μακροχρόνια ανάπτυξη και ανέφερε στοιχεία που μαρτυρούν του λόγου το αληθές λέγοντας πως πριν από λίγες ώρες επί τη βάσει στοιχείων της Ε.Ε. ο δείκτης οικονομικού κλίματος έφτασε το 99,1 %  τον Μάιο, το υψηλότερο επίπεδο όπως είπε από τον Αύγουστο του 2008. «Εάν όμως κάνουμε τα σωστά και παραμείνουμε στο σωστό δρόμο θα πάμε ακόμη καλύτερα», υπογράμμισε.
Συνέχισε δε λέγοντας ότι τώρα ο δημόσιος διάλογος μετατοπίζεται στο τι θα γίνει από εδώ και στο εξής και αυτό, όπως τόνισε, γιατί  μπήκαν οι βάσεις. «Μπορεί να διαφωνούμε αλλά συζητάμε πλέον για το πώς θα πάμε μπροστά και όχι για το εάν θα υπάρχουμε αύριο,  εάν θα μείνουμε στο ευρώ», ανέφερε.
Ο κ. Σαμαράς έθεσε τις προτεραιότητες του για μια νέα Ελλάδα. Η πρώτη αφορά την νίκη του «τέρατος της γραφειοκρατίας» όπως είπε. «Θα το νικήσουμε» τόνισε και πρόσθεσε ότι επιζητεί μια Ελλάδα όπου ο καθένας θα μπορεί να ανοίξει και να κλείσει μια επιχείρηση σε  μια ημέρα.
Δεύτερη μεγάλη μεταρρύθμιση, σύμφωνα με τον πρωθυπουργός θα είναι η επιτάχυνση  της δικαιοσύνης. Τρίτον, συνέχισε ο κ. Σαμαράς είναι η «εμμονή» του για την μείωση των φόρων.
«Δεν υπόσχομαι τίποτα που δεν μπορώ να πληρώσω» τόνισε και έκανε λόγο για μείωση των φορολογικών συντελεστών κάτι που όπως σημείωσε δεν μπορεί να γίνει από τη μια στιγμή στην άλλη. Ωστόσο ανέφερε ότι από το φθινόπωρο θα υπάρξει οδικός χάρτης προς αυτή την κατεύθυνση.
Άμεσα, συνέχισε, πρέπει να αποκαταστήσουμε μια σειρά από αδικίες  και όπως τόνισε  υπάρχουν αρκετά θέματα τα οποία σύντομα θα γίνουν γνωστά όμως άμεσα θα δοθεί έμφαση σε ένα πιο ανθρώπινο τον εισπρακτικό μηχανισμό, άλλα «άτεγκτο στους φοροφυγάδες».
Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε την ανάγκη για μια άλλη νοοτροπία σε όσους δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν και πρόσθεσε πως από την 1η Ιουνίου οι ανασφάλιστοι θα μπορούν να έχουν πλήρη νοσοκομειακή περίθαλψη.
Στην ομιλία του επανήλθε  στην επενδύσεις λέγοντας ότι ξεμπλοκάρουν και πως μια σειρά από ξένους ηγέτες και ξένους κολοσσούς έρχονται γι΄αυτό το λόγο στην Ελλάδα. Όμως τόνισε ότι πρωταγωνιστής πρέπει να είναι η ελληνική επιχειρηματικότητα
«Αλλάζει το κλίμα και η ψυχολογία … Αυτή είναι η νέα Ελλάδα που χτίζουμε,  σας καλώ να την εμπιστευτείτε και να επενδύσετε» ανέφερε στους παρευρισκόμενους, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως όλα αυτά θα γίνουν χωρίς  «να θέσουμε σε κίνδυνο τα πλεονάσματα». «Αυτό πρέπει να το περιφρουρήσουμε. Δεν θα αφήσουμε την πατρίδα μα ς να ξαναβρεθεί στην κρίση από την οποία βγήκε χάρη στις θυσίες και ωριμότητα ελληνικού λαού» κατέληξε.
 eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου