Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Επιβεβαίωσε τον ανασχηματισμό ο Ευ. Βενιζέλος μετά τη συνάντησή του με τον Αντ. Σαμαρά


Επιβεβαίωσε τον ανασχηματισμό ο Ευ. Βενιζέλος μετά τη συνάντησή του με τον Αντ. Σαμαρά, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι αυτό θα γίνει προς το τέλος Ιουνίου όταν θα τελειώνει και η ελληνική προεδρίαΤην πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε ανασχηματισμό επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος στις δηλώσεις που έκανε κατά την αποχώρησή του από το Μέγαρο Μαξίμου όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, Αντ. Σαμαρά. Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι «ο ανασχηματισμός είναι μέσα στις πολιτικές πρωτοβουλίες που θα αναλάβουμε το επόμενο διάστημα» και σημείωσε ότι για να γίνει, «χρειάζεται μια προετοιμασία», αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν θα γίνει άμεσα, αλλά μάλλον προς τα τέλη Ιουνίου όταν θα τελειώνει και η ελληνική προεδρία. Ο ανασχηματισμός θα γίνει «με πολιτικούς και όχι με δημοσιογραφικούς όρους, τη στιγμή που πρέπει, λαμβάνοντας υπόψη μας και την Ελληνική Προεδρία», είπε ο κ. Βενιζέλος.
Σε ερώτηση εάν συζητήθηκε το ζήτημα για τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, απάντησε: «Όχι,
δεν συζητήσαμε ες βάθος, αλλά για τα κριτήρια που θα ισχύσουν» για την επιλογή του προσώπου για τη θέση αυτή. Ερωτηθείς εάν ο κ. Στουρνάρας πληροί τα κριτήρια αυτά, ο κ. Βενιζέλος δεν απάντησε.
Σε ό,τι έχει να κάνει με την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «έγινε μία συστηματική συζήτηση» τόσο για το αποτέλεσμα όσο και για τα μηνύματα της κάλπης και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση έχει λάβει το μήνυμα. «Τα μηνύματα που στέλνουν οι πολίτες τα καταλαβαίνουμε και τα νιώθουμε» τόνισε ο κ. Βενιζέλος, λέγοντας ότι είναι υποχρέωση της κυβέρνησης να ανταποκριθεί σε αυτά τα μηνύματα και στις ανάγκες των πολιτών. Κατά τον ίδιο, πρώτη προτεραιότητα παραμένει  να ολοκληρωθεί με ασφάλεια και σταθερότητα η έξοδος της χώρας από την κρίση.
«Τι σημαίνει μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί» διερωτήθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και επεσήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ο εγγυητής της κυβέρνησης και ο προοδευτικός πόλος της κυβέρνησης, ενώ σχολίασε ότι προοδευτικότητα δεν σημαίνει στασιμότητα.
Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός αναχώρησε από το Μέγαρο Μαξίμου νωρίτερα από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, λόγω υποχρεώσεων. Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, στη συνέχεια έγινε υπό την προεδρία του σύσκεψη με τον υπουργό Δικαιοσύνης για τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Κεδίκογλου: Θα γίνουν διορθωτικές παρεμβάσεις
«Υπάρχει εμπέδωση κλίματος πολιτικής σταθερότητας και προέχει η συνέχιση και η επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου. Να γίνουν διορθωτικές παρεμβάσεις όπου χρειάζεται καθώς και επανορθώσεις αδικιών», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου σε άτυπη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
«Ο ανασχηματισμός απαιτεί προεργασία και να ληφθούν υπόψη οι υποχρεώσεις της χώρας σχετικά με τη προεδρία. Θα είναι στοχευμένος στις ανάγκες κυβερνητικού έργου και δεν θα είναι για εσωτερική κατανάλωση» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
 eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου