Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Κουβέλης: Δεν παραιτήθηκα ακριβώς -Πρέπει να αποφασίσουν τα όργανα του κόμματος

Σε ήρεμο κλίμα αλλά με διάθεση αυτοκριτικής και κριτικής για το απογοητευτικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών διεξάγεται η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ.

Η σύσκεψη άρχισε λίγο μετά τις 11.30, ενώ, απόντες είναι οι Γρηγόρης Ψαριανός και Βασίλης Οικονόμου, οι οποίοι είχαν δηλώσει ότι πιθανότατα δεν θα συμμετείχαν.

Πληροφορίες από κομματικές πηγές ανέφεραν ότι ο Φώτης Κουβέλης, στη σύντομη εισήγησή του, αναφέρθηκε στο ζήτημα της παραίτησής του, τονίζοντας ότι δεν προχώρησε στην κίνηση αυτή από την Κυριακή το βράδυ, επειδή θέλησε να διασφαλίσει τη συντεταγμένη πορεία της ΔΗΜΑΡ και υπενθύμισε ότι με τη δήλωσή του το βράδυ των εκλογών παρέπεμπε στα αρμόδια όργανα του κόμματος.

Ετσι ζήτησε να συγκληθεί, το επόμενο Σαββατοκύριακο 7 και 8 Ιουνίου, η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ για να συζητήσει την παραίτησή του, να αποτιμήσει τις αιτίες του εκλογικού αποτελέσματος και να προσδιορίσει από εδώ και στο εξής τον προσανατολισμό και κυρίως τις συμμαχίες του κόμματος.

Με αυτά τα δεδομένα, η σύγκληση του διαρκούς συνεδρίου θεωρείται δεδομένη μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Κατά τις ίδιες πηγές, το πρώτο δίωρο της συνεδρίασης είχαν τοποθετηθεί 5 με 6 στελέχη και βουλευτές, που απέδωσαν το αρνητικό αποτέλεσμα στο «θολό» πολιτικό μήνυμα που εξέπεμψε η ΔΗΜΑΡ.

«Το ούτε με την κυβέρνηση, ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, στέρησε από τη ΔΗΜΑΡ το να διατυπώσει καθαρό μήνυμα και οι ψηφοφόροι το προσπέρασαν», ειπώθηκε χαρακτηριστικά από ηγετικό στέλεχος του κόμματος, όπως μεταφέρθηκε αρμοδίως.

Ως ένα ακόμη σημείο για τη μεγάλη ήττα της ΔΗΜΑΡ αναφέρθηκε και η υποβάθμιση του ευρωπαϊκού χαρακτήρα του κόμματος, συστατικό στοιχείο της συγκρότησής του.
Το δε τρίτο σημείο αφορά στην εμφανή έλλειψη συνεκτικότητας στο εσωτερικό του κόμματος, με συνέπεια να μην εμφανίζει ενιαία εικόνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου