Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Υπ. Παιδείας: Επιτυχημένη η 1η μέρα της Τράπεζας Θεμάτων



Μόνο σε 6 σχολεία παρουσιάστηκαν προβλήματα τεχνικής φύσεως, τα οποία αντιμετωπίστηκαν, κατά τη σημερινή πρώτη ημέρα διεξαγωγής των εξετάσεων για τους μαθητές της Α. Λυκείου με την Τράπεζα Θεμάτων, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας. Στις εξετάσεις συμμετείχαν περίπου 80.000 μαθητές
«Το δίκτυο ακόμα και στις ώρες υψηλού φόρτου ανταποκρίθηκε ικανοποιητικά και η διαδικασία διεξάγεται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα» ανέφεραν σήμερα το απόγευμα πηγές του υπουργείου Παιδείας.
 Τα σχολεία έχουν τη δυνατότητα, σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι θέμα ή θέματα που κληρώθηκαν
δεν είχαν διδαχθεί στο συγκεκριμένο σχολείο για απόλυτα δικαιολογημένους λόγους, να πραγματοποιήσουν και δεύτερη κλήρωση θεμάτων (με εξαίρεση τα μαθήματα των Ξένων Γλωσσών, και της Νέας Ελληνικής Γλώσσας), υπό την προϋπόθεση ότι έχει συνταχθεί προηγουμένως σχετικό πρακτικό στο οποίο αναγράφονται οι λόγοι που δικαιολογούν τη δεύτερη αυτή κλήρωση.
Η Τράπεζα θα εμπλουτιστεί τον Σεπτέμβριο με νέα θέματα, ενώ την ίδια περίοδο θα δημοσιοποιηθούν τα θέματα της Β΄ Λυκείου.
Σκοπός της Τράπεζας Θεμάτων είναι να εξαντλούν όλοι οι εκπαιδευτικοί τη διδακτέα ύλη, ώστε να μην υπάρχουν μαθησιακά κενά και ανισότητες στα παιδιά. Γιατί η τυχαιότητα των μισών θεμάτων που θα είναι υποχρεωμένος να αντλήσει ο καθηγητής την ημέρα των προαγωγικών εξετάσεων από την Τράπεζα Θεμάτων αποκλείει την πιθανότητα της μη κάλυψης της ύλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου