Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Η ΑΣΠΑΙΤΕ τιμά τον Ιεραπόστολο της Ιατρικής Αυξέντιο Καλαγκό



Σε μία ιδιαίτερη μυσταγωγική και σεμνή τελετή, μπροστά σε 500 προσκεκλημένους, η ΑΣΠΑΙΤΕ και ο Πρόεδρος της Ομότιμος Καθηγητής Γιάννης Χρυσουλάκης τίμησαν τον Ιεραπόστολο της Ιατρικής Αυξέντιο Καλαγκό.
Ο Αυξέντιος Καλαγκός  είναι ο παιδοκαρδιοχειρούργος που έχει πραγματοποιήσει 14.000 εγχειρήσειςκαρδιάς ΔΩΡΕΑΝ σε μικρά και άπορα παιδιά σε όλο τον κόσμο.
Ο Αυξέντιος Καλαγκός, ο καλύτερος μαθητής τουΜαγκντίΓιακούμπ, είναι ο παιδοκαρδιοχειρούργος, ο οποίος έχει χαρίσει  την ζωή ΔΩΡΕΑΝ σε 14.000 αγγελούδια σε 20 κράτη σε όλο τον κόσμο.
Είναι ο φάρος της φιλανθρωπίας και ο οδηγός για τους παιδαγωγούς που αποφοιτούν από την ΑΣΠΑΙΤΕ, οι οποίοι θα μεταλαμπαδεύσουν την έννοια της κοινωνικής προσφοράς σε όλους τους νέους μαθητές.
Με ιδιαίτερη συγκίνηση όλοι οι παρευρισκόμενοι χειροκροτούσαν τον Αυξέντιο Καλαγκό επί 5
ολόκληρα λεπτά για να του εκφράσουν την αγάπη τους και την αναγνώριση του έργου.
Ιδιαίτερη τιμή επεφύλαξε στον Αυξέντιο Καλαγκό ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών δια του Προέδρου του Γιώργου Πατούλη, Δημάρχου Αμαρουσίου.
Τον Αυξέντιο Καλαγκό τίμησε επίσης ο Πρόεδρος του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος της Κω, Καθηγητής κ. Γερουλάνος γιατί πραγματικά ενσαρκώνει τα ιδανικά του ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ και τιμά τον όρκο του ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ που δίνουν όλοι οι γιατροί.
Επίσης, ήταν πολύ συγκινητική η σκηνή όταν η μικρή Ευδοξία από τα Παιδικά Χωριά SOS προσέφερε μία ανθοδέσμη στον μεγάλο Έλληνα Καρδιοχειρούργο.
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός, ο Υφυπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Δικτύων Μιχάλης Παπαδόπουλος,ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας, ΓιώργοςΠατούλης, ο Πρόεδρος του Διεθνούς ΙπποκρατείουΙδρύματος, Καθηγ. Στέφανος Γερουλάνος, ο γνωστός Καθηγητής των ΕΠΑΛ Θανάσης Λερούνης που έφερε στο φως την φυλή των Καλάσα, απόγονους του Μεγάλου Αλέξανδρου, καθώς και επιφανή στελέχη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας, ο Πρόεδρος του ΕΟΠΠΕΠ,  Πρόεδροι των Ανωτάτων Δικαστικών και Ελεγκτικών Θεσμών της χώρας, Πρόεδροι Νοσοκομείων, Διακεκριμένοι Καρδιοχειρούργοι, ο Πρόεδρος των Παιδικών Χωριών SOS, και πλήθος κόσμου.
Η ΑΣΠΑΙΤΕ από σήμερα γίνεται συμμέτοχος στην κοινωνική πρωτοβουλία του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Καλαγκού και του Ιδρύματος CoeurpourTous (Καρδιές για Όλους) σε σκοπό να βοηθήσει για να χειρουργούνται μικρά και άπορα παιδιά με καρδιοπάθεια από τον Αυξέντιο Καλαγκό.
Για περισσότερες πληροφορίες και για συμμετοχή στο φιλανθρωπικό έργο του Αυξέντιου Καλαγκούστο site της ΑΣΠΑΙΤΕ:http://dev.aspete.gr/index.php/el/(Κοινωνικές Πρωτοβουλίες ΑΣΠΑΙΤΕ)
Παράλληλα, η ΑΣΠΑΙΤΕ πλέον συνεχίζει τις πρωτοβουλίες συμμετέχοντας στα Παιδικά Χωριά SOShttp://dev.aspete.gr/index.php/el/(Κοινωνικές Πρωτοβουλίες ΑΣΠΑΙΤΕ) και στο «Όλοι Μαζί Μπορούμε» μαζί με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και την Αρχιεπισκοπή για την Συλλογή και Παροχή Φαρμακευτικού υλικού σε αναξιοπαθούντες απόρους http://dev.aspete.gr/index.php/el/ (Κοινωνικές Πρωτοβουλίες ΑΣΠΑΙΤΕ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου