Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Κάρας: Δεν αναιρώ τίποτα από όσα είπα για τον Τσίπρα

O Οτμαρ Κάρας επέμεινε στη θέση του, δηλώνοντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου πως δεν αναιρεί τίποτα από όσα είπε την Τετάρτη για τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ πρόσθεσε πως δεν είναι στην Αθήνα για να αξιολογήσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Το επίμαχο σχόλιο του Αυστριακού χριστιανοδημοκράτη ευρωβουλευτή ήταν πως στη συνάντηση που είχε στο Στρασβούργο με τον κ. Τσίπρα «πάνω από μια ώρα τον ρωτήσαμε ποια είναι η εμπειρία σας ως ηγέτη της αντιπολίτευσης, ποιοι είναι οι στόχοι σας, ποιες είναι οι προτάσεις σας, τι μπορείτε να κάνετε καλύτερα και επί μια ώρα δεν έλεγε τίποτα ο υπεύθυνος της αντιπολίτευσης», ενώ συμπλήρωσε πως το μόνο που δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πως «στηρίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και θέλει να του δώσει περισσότερες αρμοδιότητες στις συναλλαγές και στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα. Καμία κριτική άλλης μορφής. Το μόνο που είπε είναι ότι θα μας στηρίξει στην έκθεσή μας. Αυτό έχω να πω», σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Κάρας.

Στη συνέντευξη Τύπου πάντως ο Αυστριακός παραδέχθηκε πως ο κ. Τσίπρας του παρέδωσε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και ότι δήλωσε πως στηρίζει το έργο της επιτροπής, ωστόσο -πρόσθεσε- δεν βρίσκεται στην Ελλάδα για να αξιολογήσει ούτε να διορθώσει τον Αλέξη Τσίπρα.

O Γάλλος ευρωβουλευτής τον στηρίζει

Διαφοροποιήσεις στους κόλπους των «ελεγκτών» της Τρόικα προκαλεί ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς την ώρα που ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ότμαρ Κάρας (που πρόσκειται στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα) έλεγε πως ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ επί μια ώρα δεν έλεγε τίποτα, έρχεται ο ευρωβουλευτής των Σοσιαλιστών, Λίεμ Χοάνγκ-Νγκοκ και με ανακοίνωση του υποστηρίζει «Ο κ. Τσίπρας μας παρουσίασε λεπτομερή οικονομική και κοινωνική ανάλυση και πολιτικές προτάσεις εγγράφως».

Οπως γράφει ο ΣΚΑΪ, ο συνεισηγητής της έκθεσης του Ευρωκοινοβουλίου για το ρόλο της τρόικας στις χώρες του Μνημονίου, πήρε σαφείς αποστάσεις λέγοντας πως διάβασε προσεκτικά το έγγραφο με τις προτάσεις του κ.Τσίπρα και προσθέτει «μαζί με άλλα στοιχεία που λάβαμε, μας βοήθησε να κατανοήσουμε την οικονομική, κοινωνική και πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα. Ως εκ τούτου, καλωσορίζω την συνεργασία μου με τον Αλέξη Τσίπρα στην έρευνα που διεξάγουμε και ανυπομονώ να παρουσιάσω μία ισορροπημένη και κατανοητή έκθεση για το ρόλο και τις δράσεις της Τρόικα, με βάση τα στοιχεία που συλλέξαμε από την επίσκεψή μας στην Αθήνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου