Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

“Εμπρός της Γης οι βολεμένοι, της μάσας σκλάβοι εμπρός εμπρός”


Για άλλη μια φορά είδαμε την Τετάρτη στα τηλεοπτικά παράθυρα τον βουλευτή, και μάλιστα Επικρατείας, του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τσουκαλά να υπερασπίζεται τα δίκαια των φτωχών και κατατρεγμένων Ελλήνων.
Με περισπούδαστες αναλύσεις μιλούσε για τα μνημόνια, τη φτώχεια και την καταστροφή της Ελλάδας αλλά είμαστε σίγουροι έτσι όπως τον βλέπαμε ότι δεν μπορεί να κοιμηθεί τα βράδια από την αγωνία του για τη χώρα. Και σκεφτόμαστε να του προτείνουμε έναν τρόπο να κοιμάται σαν πουλάκι. Να κάνει 20ευρα το εκατομμύριο που πήρε από την… εργασία του συνδικαλιστή και να τα μετράει ένα – ένα, όπως μετράμε τα προβατάκια για να μας πάρει ο ύπνος.
Από την άλλη, ακούγοντας τον Γ. Σταθάκη να μιλά, και σωστά, για το επαχθές χρέος σκεφτήκαμε ότι
δεν θα έχει μεγάλο πρόβλημα αν ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγείλει μονομερώς το μνημόνιο.
Με τόσες επενδύσεις που έχει σε αμοιβαία κεφάλαια εταιρειών του εξωτερικού, τον… έχει δέσει τον γάιδαρο του.
Ο δε άλλος γκουρού της οικονομίας, Ευκ. Τσακαλώτος, όπως θυμόμαστε έχει επενδύσεις σε ξένα funds όπως Blackrock Global Funds, JP Morgan Fund, Invesco Balanced Risk Allocation Fund κ.α. καθώς και ομόλογα αξίας 100.000 λιρών Αγγλίας της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων αλλά και ελληνικά ομόλογα του EFSF αξίας 12.127 ευρώ.
Ο «αριστοκράτης» της αριστεράς όπως τον χαρακτηρίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ θα εύχεται μόνο να μην καταρρεύσουν οι ξένες εταιρείες παρά η ελληνική οικονομία και οι τράπεζες. Αλλά όπως έχει πει και παλιότερα, «τα λεφτά είναι του μπαμπά μου», επομένως ο ίδιος είναι φτωχός πλην πλούσιος γόνος.
Πτωχή πλην τίμια και η αγωνίστρια του Πολυτεχνείου Νάντια Βαλαβάνη που έχει καμιά 600αριά χιλιάρικα για να μην ασχολείται με τα καθημερινά και να μην έχει άγχος για το μέλλον της. Έτσι θα ασχοληθεί περισσότερο με την πολιτική και τη σωτηρία της χώρας από τους κακούς μνημονιακούς.
Μια και ο Τσίπρας ετοιμάζεται για την κυβέρνησης της Αριστεράς ή του βουνού καλό θα ήταν να κάνει μια συμβολική κίνηση. Να ζητήσει απ’ όλους τους «λεφτάδες» του κόμματός του να φτιάξουν ταμείο στο οποίο θα βάλουν μέρος της περιουσίας τους. Και τα λεφτά αυτά θα πάνε στους πληγέντες από τα μνημόνια. Διότι Αριστερά είναι… όραμα, ιδέα και οι ιδέες δεν έχουν ανάγκη από λεφτά.
Στον ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να αλλάξουν και το γνωστό κομμουνιστικό τσιτάτο: “Εμπρός της Γης οι βολεμένοι, της μάσας σκλάβοι εμπρός εμπρός”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου