Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

ERASMUS+ Προτάσεις Κινητικότητας

Στις 17 Μαρτίου 2014 λήγει η προθεσμία υποβολής προτάσεων  Κινητικότητας στα πλαίσια του ενιαίου προγράμματος ERASMUS  +. Το ERCI έχει αρχίσει ήδη την επεξεργασία καινοτόμων προτάσεων και καλεί τα ενδιαφερόμενα Ιδρύματα / Οργανισμούς / Σχολεία / ΙΕΚ που ενδιαφέρονται να συνεργαστούν μαζί του, να επικοινωνήσουν με τους υπευθύνους του Ινστιτούτου.

Ποιοι είμαστε


Το E-RCI , Educational, Research & Consultancy Institute εδρεύει στη Λεμεσό και δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων και στον τομέα κινητικότητας από το 2000. Συνεργάζεται με εκπαιδευτικά ιδρύματα από την Γερμανία, την Ιταλία, την Βουλγαρία το Βέλγιο, την Τσεχία, την Σλοβακία, την Σλοβενία, την Ουγγαρία,  την Λιθουανία, την Ολλανδία και  την Ελλάδα. Μέχρι σήμερα έχει φιλοξενήσει περισσότερους από 2500 μαθητές, σπουδαστές καθηγητές και επαγγελματίες από
τους συνεργαζόμενους φορείς του εξωτερικού, σε προγράμματα IVT (People undergoing Initial Vocational Training), VETPRO (Professionals in Vocational Education and Training) και PLM  (People in the Labour Market) κι έχει αποστείλει πολλούς άλλους σε διάφορες χώρες της ΕΕ σε συνεργασία με εταίρους από το ευρύ δίκτυο συνεργατών που διαθέτει.

Γιατί στην Κύπρο με το E-RCI;

Το πρόγραμμα κινητικότητας ERASMUS+ δίνει την δυνατότητα στους μαθητές  ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ και σε σπουδαστές των ΙΕΚ  να επισκεφτούν την Κύπρο και για διάστημα  από 2 μέχρι και 4 εβδομάδες να κάνουν την πρακτική τους εξάσκηση σε κυπριακές επιχειρήσεις ή οργανισμούς . To VETPRO επιτρέπει σε καθηγητές που ενδιαφέρονται να ανταλλάξουν  εμπειρίες  πάνω σε συγκεκριμένα εκπαιδευτικά θέματα με αντίστοιχους φορείς στην Κύπρο, για 1 ή 2 εβδομάδες, μέσω επισκέψεων, σεμιναρίων κά.
Για την κατάρτιση παρέχεται πιστοποιητικό από τον Φορέα μας όπως επίσης και EUROPASS
Το ευρύ φάσμα των δραστηριοτήτων μας, μας δίνει την δυνατότητα να ικανοποιούμε σχεδόν το σύνολο των ειδικοτήτων που μας ζητούνται, όσων θέλουν να έχουν στην Κύπρο την πρακτική τους εξάσκηση. Η δυνατότητα να βρισκόμαστε μέσα στις επιχειρήσεις οποιουδήποτε κλάδου σαν Σύμβουλοι τους, μας επιτρέπει, να προσφέρουμε στους καταρτιζόμενους εύκολη πρόσβαση και ποικιλία θέσεων σ' αυτές.
Στο θέμα της φιλοξενίας  (διαμονής, διατροφής) είμαστε σίγουροι ότι το επίπεδο υπηρεσιών που προσφέρεται στο νησί μας θα ικανοποιεί τον καθένα , σε τιμές που δεν θα ξεπερνούν τα όρια της χρηματοδότησης που παίρνει  το Ίδρυμα σας
Ιδιαίτερα ευνοϊκή  είναι η συνεργασία με την Κύπρο, για την μερίδα των εκπαιδευομένων που έχουν δυσκολίες στην χρήση της Αγγλικής γλώσσας.
Σε αυτά μπορεί να προστεθεί και το προσωπικό του Ιδρύματος μας, που αποτελείται από άτομα που διαθέτουν τόσο τα ακαδημαϊκά προσόντα (Master, PhD) όσο και την πολύχρονη εμπειρία μας.
Τέλος  εξίσου σημαντικό και αναπόσπαστο κομμάτι των προγραμμάτων κινητικότητας είναι το πολιτιστικό , το οποίο από την μέχρι τώρα εμπειρία μας  αφήνει άριστες εντυπώσεις σε μαθητές και καθηγητές.
Ειδικότητες
Μέσα από το ευρύ φάσμα των συνεργαζόμενων μαζί μας επιχειρήσεων και οργανισμών έχουμε την δυνατότητα εξασφάλισης θέσεων πρακτικής εξάσκησης για τους σπουδαστές σας στους τομείς:
Ηλεκτρολογία, Μηχανολογία, Τουρισμός, Γαστρονομία, Αισθητική, Κομμωτική, Γεωπονία, Υγεία, Πρόνοια, Η/Υ, Διοίκηση επιχειρήσεων, Μάρκετινγκ, Οικονομική διαχείριση, Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, Νέες Τεχνολογίες στην εκπαίδευση κά.

Ενόψει των αιτήσεων για το 2014 θα εκτιμούσαμε ιδιαίτερα αν μας συμπεριλαμβάνατε στους προορισμούς σας. Σε περίπτωση θετικής σας απάντησης θα έλθουμε σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί σας, για τον προσδιορισμό των παραπέρα ενεργειών μας, για άμεση αποστολή της επιστολής πρόθεσης (Letter of Intent) και την παροχή βοήθειας σε σας στην διαμόρφωση της αίτησής σας προς το ΙΚΥ.
Για τον σκοπό αυτόν το Ινστιτούτο μας έχει δημιουργήσει  ένα τμήμα  στήριξης ιδρυμάτων, που για πρώτη φορά  υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής. 

Πληροφορίες
Περισσότερες πληροφορίες για το Ινστιτούτο μας και για το πρόγραμμα στην Κύπρο θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.rci.com.cy  και από συναδέλφους σας διευθυντές που έχουν ήδη πραγματοποιήσει παρόμοιο πρόγραμμα μαζί μας, από τα σχολεία: ΕΠΑΛ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΠΑΤΡΩΝ, ΕΠΑΛ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ , 1 ΕΠΑΛ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, ΕΠΑΛ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ , ΙΕΚ ΣΙΝΔΟΥ, ΙΕΚ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ, 1 & 2 ΙΕΚ ΠΑΤΡΩΝ, ΙΕΚ ΚΗΦΙΣΙΑΣ , Δ/ΝΣΗ Δ.Ε. ΛΕΣΒΟΥ- ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΙΕΚ ΛΑΓΚΑΔΑ, ΙΕΚ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ, ΙΕΚ ΝΕΑΠΟΛΗΣ, 1 ΙΕΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΕΠΑΛ ΑΧΑΙΑΣ, ΕΠΑΛ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΠΑΤΡΩΝ, ΕΠΑΛ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ, ΙΕΚ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ κα.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ERCI, EDUCATIONAL, RESEARCH & CONSULTANCY INSTITUTE
ΛΕΟΝΤΙΟΥ 163 ΛΕΜΕΣΟΣ , ΚΥΠΡΟΣ
ΤΗΛ: 0035725761080
ΚΙΝ: 0035799679203
Email: info@rci.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου