Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Τι συνέβη στην Ιερισσό;

Φωτο: "Ημερησία"
Στην περιοχή «Σκουριές» στην Χαλκιδική, προ είκοσι περίπου ημερών συνέβη μια καταδρομική επιχείρηση δεκάδων κουκουλοφόρων οι οποίοι διέπραξαν πολλές παρανομίες μερικές από τις οποίες κακουργηματικού χαρακτήρα.
Η Ελληνική Αστυνομία, έχει υποχρέωση και καθήκον εκ του νόμου και διπλή υποχρέωση εξαιτίας της βαρύτητας των πράξεων, να ταυτοποιήσει τους υπαίτιους των παρανομιών και φυσικά να τους συλλάβει και να τους οδηγήσει στην δικαιοσύνη.
Στα πλαίσια αυτής της υποχρέωσης – καθήκοντος η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές υπόπτων και κλήσεις μαρτύρων όπως έχει εκ του νόμου το δικαίωμα να πράξει. Για ορισμένους από τους προσαχθέντες, πιθανώς να προέκυψαν αποχρώσες ενδείξεις συμμετοχής τους στην καταδρομική επιχείρηση και για αυτόν τον λόγο η αστυνομία με την παρουσία δικαστικού
εκπροσώπου αποφάσισε να διεξάγει κατ’ οίκον έρευνα.
Οι εν λόγω ύποπτοι, ήταν κάτοικοι ενός χωριού της Χαλκιδικής που λέγεται Ιερισσός. Πολύ όμορφο μέρος, με λιμανάκι, προκυμαία και καλές παραλίες τριγύρω. Το χωριουδάκι αυτό όμως, θεώρησε πως δεν εντάσσεται εντός της ελληνικής επικράτειας όπου έχει δικαίωμα, καθήκον και αποστολή να επιχειρεί η Ελληνική Αστυνομία, με όποιον τρόπο κρίνει αυτή επιχειρησιακά πρόσφορο να το κάνει.
Οι κάτοικοι λοιπόν του χωριού αυτού, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αποφάσισαν πως η Ελληνική Αστυνομία δεν θα μπει στο ένδοξο χωριό τους να ερευνήσει τα σπίτια των συγχωριανών τους με την εποπτεία εισαγγελέως! «Κινητοποιήθηκαν» λοιπόν, με κατάληψη του Γυμνασίου – Λυκείου από τους μαθητές (όπως ανέφερε μαθήτρια στην τηλεόραση), συγκέντρωση κατοίκων έξω από το αστυνομικό τμήμα του χωριού, ενώ συγχρόνως, ένας «λόχος» κατοίκων με κουκούλες, μάσκες και αμπέχονα, απέκλεισαν τον δρόμο που οδηγεί στο χωριό τους λίγο έξω από τα πρώτα σπίτια και άναψαν φωτιές σε ελαστικά σε όλο το πλάτος του. Οι φωτιές είχαν τέτοια ένταση και έκταση που ουρανομήκεις στήλες μαύρου πηχτού καπνού έκαναν το πεδίο της «σύγκρουσης» να μοιάζει με σκηνή της ταινίας «αποκάλυψη τώρα».
Όπως ήταν φυσικό, η αστυνομία χρησιμοποίησε κάποια από τα μέσα που διαθέτει και ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να χρησιμοποιεί, σε κάθε απόπειρα πολιτών να παραβιάσουν τον νόμο ή να τον πάρουν οι ίδιοι στα χέρια τους. Μετά από αυτό, οι κάτοικοι απευθύνθηκαν στα κανάλια, στα ραδιόφωνα, στα κόμματα, ακόμη και στην Βουλή για να διαμαρτυρηθούν για «εισβολή» αστυνομικών δυνάμεων στο χωριό τους! Και βρέθηκαν κόμματα, κανάλια και ραδιόφωνα που «σιγοντάρισαν» μια τέτοιου είδους έωλη διαμαρτυρία! Ίσως κάποιοι μάλιστα να τρίβουν ευχαριστημένοι τα χέρια τους, διαβλέποντας στην περίπτωση της Χαλκιδικής την θρυαλλίδα που θα μπορούσε να πυροδοτήσει την «επανάσταση» του καναπέ που ονειρεύονται.
Δεν έχει νόημα να μιλάμε για την επένδυση, την σκοπιμότητά της, την επικινδυνότητά της, τις ωφέλειες ή τα βάρη που θα προκύψουν από αυτήν, την ώρα που στην περιοχή αμφισβητείται από κάποιους πονηρούς (που εκμεταλλεύονται τις ανησυχίες των ντόπιων), η ίδια η κυριαρχία της Ελληνικής Δημοκρατίας. Πρώτα θα εγκατασταθεί στην περιοχή η πλήρης νομιμότητα, ο σεβασμός στους νόμους του κράτους και η αναγνώριση των εντεταλμένων οργάνων της συντεταγμένης Πολιτείας να επιβάλλουν την τάξη και τον νόμο και μετά θα συζητηθεί το θέμα επί της ουσίας. Όσο αμφισβητείται εμπράκτως η έννομη τάξη, άμεσο καθήκον κάθε ευνομούμενης Πολιτείας είναι η αποκατάστασή της. Όλα τα υπόλοιπα έπονται και θα γίνουν μέσα στα πλαίσια των νόμων και των κανόνων του κράτους και της οργανωμένης Πολιτείας. Εκτός και αν έχουμε περάσει σε εποχές και περιοχές ζούγκλας, οπότε ο κάθε «Ταρζάν» ας πάρει την «τσίτα» του, ας διαλέξει το δέντρο του και «γαία πυρί μειχθήτω».
Akenaton 
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου