Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Αιτήσεις έως 17 Απριλίου για τις προσλήψεις εφοριακών

Αιτήσεις έως 17 Απριλίου για τις προσλήψεις εφοριακών
Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ με αριθμό 2/15-3-2013 η Προκήρυξη 1Κ/2013 του ΑΣΕΠ που αφορά στην πλήρωση -με σειρά προτεραιότητας- 186 θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στο υπουργείο Οικονομικών, στην ειδικότητα ΠΕ Εφοριακών.
Ολοι οι νέοι υπάλληλοι θα διοριστούν στην Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών στην Αθήνα, ενώ οι 60 θέσεις αφορούν πτυχιούχους Νομικής Σχολής (εκ των οποίων οι 21 με εμπειρία) και οι υπόλοιπες 126 πτυχιούχους Οικονομικών Τμημάτων (εκ των οποίων οι 45 με εμπειρία).
Η κατοχή διδακτορικού διπλώματος, καθώς και η εμπειρία αποτελούν κρίσιμους παράγοντες που «σφραγίζουν» το διαβατήριο διορισμού των υποψηφίων, καθώς μπορούν να προσθέσουν έως και επιπλέον 800 μόρια (συνδυαστικά) στην τελική κατάταξη
Σύμφωνα με την προκήρυξη, όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να διαθέτουν, εκτός από τον απαραίτητο
τίτλο σπουδών, και:
- γνώση χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα (α) επεξεργασίας κειμένων, (β) υπολογιστικών φύλλων και (γ) υπηρεσιών Διαδικτύου,
- πολύ καλή γνώση της αγγλικής ή γαλλικής ή γερμανικής γλώσσας,
- μεταπτυχιακό τίτλο τουλάχιστον ετήσιας διάρκειας στο Φορολογικό Δίκαιο, ή στην Πολιτική Δικονομία, ή στο Αστικό Δικονομικό Δίκαιο, ή στην Ελεγκτική, ή στη Λογιστική, ή στη Χρηματοοικονομική, ή διετή εμπειρία στο αντικείμενο του Φορολογικού Δικαίου, ή της Πολιτικής Δικονομίας, ή του Αστικού Δικονομικού Δικαίου, ή της Ελεγκτικής, ή της Λογιστικής, ή της Χρηματοοικονομικής.
Η κατοχή διδακτορικού διπλώματος στο γνωστικό αντικείμενο της θέσης, καθώς και η εμπειρία αποτελούν κρίσιμους παράγοντες που «σφραγίζουν» το διαβατήριο διορισμού των υποψηφίων, καθώς μπορούν να προσθέσουν έως και επιπλέον 800 μόρια (συνδυαστικά) στην τελική κατάταξη.
Πτυχία υποψηφίων
Αιτήσεις έως 17 Απριλίου για τις προσλήψεις εφοριακών
Σε ό,τι αφορά τους 60 πτυχιούχους Νομικής, θα πρέπει να είναι κάτοχοι πτυχίου Νομικής ΑΕΙ ή ομώνυμου πτυχίου ή διπλώματος ΕΑΠ (ΑΕΙ) ή ΠΣΕ (ΑΕΙ) της ημεδαπής ή ισότιμου τίτλου αντίστοιχης ειδικότητας σχολών της ημεδαπής ή αλλοδαπής.

Οι υπόλοιπες 126 θέσεις θα καλυφθούν από πτυχιούχους Αστικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης (από το 1998 μετονομάστηκε σε Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης), ή Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας (πρώην Τεχνολογίας και Συστημάτων Παραγωγής), ή Δημόσιας Διοίκησης με κατεύθυνση Δημόσιας Οικονομικής ή Δημόσιας Διοίκησης (το οποίο ίσχυε μέχρι το ακαδημαϊκό έτος 1996-1997), ή Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών (από τον Μάιο 2008 μετονομάστηκε σε Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών) με κατεύθυνση Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών, ή Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών, ή Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών με κατεύθυνση Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σχέσεων, ή Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών (πρώην Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών ) με κατεύθυνση Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών, ή Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Ανάπτυξης, ή Διοίκησης Επιχειρήσεων, ή Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών, ή Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων, ή Επιχειρησιακής Ερευνας και Μάρκετινγκ, ή Επιχειρησιακής Ερευνας και Στρατηγικής Πωλήσεων (Marketing), ή Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, ή Λογιστικής Χρηματοοικονομικής και Ποσοτικής Ανάλυσης, ή Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας, ή Μάρκετινγκ και Διοίκησης Λειτουργιών, ή Μάρκετινγκ Αγροτικών Προϊόντων, ή Ναυτιλιακών Σπουδών, ή Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών.
Επίσης, από αποφοίτους Τμημάτων Οικονομικής Επιστήμης, ή Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης, ή Οικονομικών Επιστημών, ή Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού, ή Οργάνωσης και Διαχείρισης Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (από το 2006 μετονομάστηκε σε Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων), ή Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, ή Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού, ή Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης, ή Στατιστικής, ή Στατιστικής και Αναλογιστικής Επιστήμης, ή Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης, ή Στατιστικής και Αναλογιστικών - Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών, ή Τεχνολογίας και Συστημάτων Παραγωγής, ή Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής ΑΕΙ, ή το ομώνυμο πτυχίο ή δίπλωμα Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) ΑΕΙ ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (ΠΣΕ) ΑΕΙ της ημεδαπής, ή ισότιμο τίτλο σχολών της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας.
Οι αιτήσεις θα υποβληθούν online
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο ΑΣΕΠ αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου (www.asep.gr), ακολουθώντας τη διαδρομή «On line Υπηρεσίες» --> «Αίτηση Συμμετοχής».
Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής αρχίζει την Τετάρτη 3 Απριλίου και λήγει με την πάροδο της 17ης Απριλίου. Προσοχή θα πρέπει να δοθεί στη συμπλήρωση με ακρίβεια και πληρότητα των πεδίων της ηλεκτρονικής αίτησης που αντιστοιχούν στα προσόντα, στις ιδιότητες ή στα κριτήρια της υποψηφιότητάς τους.
  • Οι υποψήφιοι που ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες: Πολύτεκνος, Τέκνο πολύτεκνης οικογένειας, Τρίτεκνος, Τέκνο τρίτεκνης οικογένειας, Ειδικές Περιπτώσεις Πρόσληψης πρέπει να δηλώσουν τα αντίστοιχα πεδία της ηλεκτρονικής αίτησης, προκειμένου να τους αναγνωριστούν οι αντίστοιχες ιδιότητες.
  • Στην προκήρυξη δεν συμπληρώνονται τα πεδία της ηλεκτρονικής αίτησης «ΤΕΣΤ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ» και «ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ».
  • Αν ένα από τα προσόντα (μεταπτυχιακό, ξένη γλώσσα, εμπειρία, γνώση Η/Υ) αποτελεί ταυτόχρονα και απαραίτητο πρόσθετο προσόν που πρέπει να κατέχει ο υποψήφιος, είναι υποχρεωτικό να συμπληρώσει τον κωδικό που αντιστοιχεί στο συγκεκριμένο προσόν στο πεδίο της ηλεκτρονικής αίτησης, εφόσον διαθέτει τα απαιτούμενα για την απόδειξή τους δικαιολογητικά.
  • Ο υποψήφιος πρέπει να δηλώσει τα προσόντα (μεταπτυχιακό, διδακτορικό, εμπειρία, δεύτερος τίτλος σπουδών) στις αντίστοιχες θέσεις της ηλεκτρονικής αίτησης στο πεδίο «ΕΠΙΔΙΩΚΟΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ», προκειμένου να μοριοδοτηθεί για τα κριτήρια αυτά.
Με την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης, αποστέλλεται στον υποψήφιο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου η επιβεβαίωση της υποβολής και ο αριθμός του ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου της αίτησης συνοδευόμενος από την ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής. Παράλληλα, η ηλεκτρονική αίτηση εμφανίζεται στην οθόνη των υποψηφίων σε εκτυπώσιμη μορφή.
Oσοι υποψήφιοι δεν είναι εγγεγραμμένοι στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΑΣΕΠ (δηλαδή όσοι δεν έχουν λάβει όνομα μέλους και κωδικό πρόσβασης στις On line Υπηρεσίες) υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στην προκήρυξη, ακολουθώντας τη διαδρομή «On line Υπηρεσίες» ----> «Αίτηση Συμμετοχής».
Σε αυτήν την περίπτωση με την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής γίνεται ταυτόχρονη εγγραφή του υποψηφίου στις On line Υπηρεσίες του ΑΣΕΠ (ταυτοποίηση) και αποστολή των στοιχείων πρόσβασης (όνομα μέλους και κωδικός πρόσβασης) στο e-mail που δήλωσε στην αίτηση.
Εναλλακτικά, μπορούν πρώτα να εγγραφούν ως μέλη (ταυτοποιηθούν) και στη συνέχεια να προχωρήσουν στη συμπλήρωση και υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής (επιλογή «Νέα ηλεκτρονική αίτηση»).
Εως 22 Απριλίου η κατάθεση των δικαιολογητικών
Μετά την υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων ακολουθεί η κατάθεση των δικαιολογητικών με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση: ΑΣΕΠ, Αίτηση για την Προκήρυξη 1Κ/2013, Κατηγορία: Π.Ε., Τ.Θ. 14.308, Αθήνα, Τ.Κ. 11510.
Συγκεκριμένα υποβάλλονται τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
1. Συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη η εκτυπωμένη μορφή της ηλεκτρονικής αίτησης.
2. Παράβολο 15 ευρώ που εκδίδεται από Δημόσιο Ταμείο.
3. Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων του ατομικού δελτίου ταυτότητας ή της σχετικής προσωρινής βεβαίωσης της αρμόδιας αρχής ή των κρίσιμων σελίδων του διαβατηρίου.
4. Τα απαιτούμενα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά με τα οποία αποδεικνύονται τα προσόντα, τα κριτήρια ή οι ιδιότητες που επικαλούνται οι υποψήφιοι με την αίτηση συμμετοχής τους.
Η προθεσμία υποβολής της εκτυπωμένης μορφής της ηλεκτρονικής αίτησης με τα επισυναπτόμενα δικαιολογητικά λήγει με την πάροδο της Δευτέρας 22ας Απριλίου.
Συμβουλές για τους υποψηφίους
  • Για τους υποψηφίους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) ως δεύτερος τίτλος σπουδών (σε αντικείμενο συναφές με το γνωστικό αντικείμενο της θέσης) βαθμολογούμενος ως κριτήριο με 150 μονάδες, θεωρείται μόνο τίτλος ΑΕΙ.
  • Αν ο υποψήφιος κατέχει δεύτερο μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο σπουδών, μοριοδοτείται επιπλέον με ποσοστό 30% των μορίων που προβλέπονται για τον αντίστοιχο πρώτο τίτλο. Βαθμολογούνται το μέγιστο δύο μεταπτυχιακοί και δύο διδακτορικοί τίτλοι σπουδών.
  • Η εμπειρία ως βαθμολογούμενο κριτήριο κατάταξης για όλους τους υποψηφίους θα ληφθεί υπόψη σε καθήκοντα ή έργα του είδους της εξειδικευμένης εμπειρίας που ορίζεται στην προκήρυξη.
  • Για τον υποψήφιο που γνωρίζει περισσότερες ξένες γλώσσες η βαθμολογία είναι αθροιστική.
Αγγελική Μαρίνου

ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου