Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Το Πασόκ είναι εδώ ...σαπισμένο βρωμερό


Σε νέα αντίφαση έπεσε σήμερα, κατά τη δεύτερη ημέρα κατάθεσης του στην Προανακριτική Επιτροπή, ο Κωνσταντίνος Μπίκας.

Μία ημέρα μετά τη στροφή 180 μοιρών και την ομολογία του ότι τελικά είχε συζητήσει το θέμα της διαχείρισης της λίστας Λαγκάρντ με τον τότε Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, σήμερα κατέθεσε πως το θέμα τον είχε απασχολήσει και σε διευρυμένη σύσκεψη υπό τον Ευάγγελο Βενιζέλο το φθινόπωρο του 2011, όταν η λίστα βρισκόταν ήδη στα χέρια του πρώην υπουργού Οικονομικών. 
Σύσκεψη που αντικείμενο είχε τις καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία, και κατά την οποία ο μάρτυρας φέρεται να κατέθεσε πως αναφέρθηκε στην ανάγκη αξιοποίησης της. 

Θυμίζουμε πως ο κ. Μπίκας στην πρώτη του κατάθεση στην Προανακριτική
Επιτροπή, στις 30 Ιανουαρίου του 2013, ήταν κάθετος! 

Είχε καταθέσει συγκεκριμένα: «Το 2011 έχει τελειώσει η ιστορία αυτή. Δεν υπάρχει λίστα Λαγκάρντ το 2011. Το έχω πει στον κ. Παπακωνσταντίνου ένα χρόνο πριν». 

Με άλλα λόγια η θέση του ήταν πως η μόνη του εμπλοκή ήταν το 2010, όταν είχε ενημερώσει τον τότε υπουργό Οικονομικών πως οι γαλλικές υπηρεσίες είπαν στην ΕΥΠ πως το Υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας έχει στα χέρια του τη λίστα Φαλτσιανί, αργότερα γνωστή ως λίστα Λαγκάνρτ. 

Οι συνεχείς αντιφάσεις του κ. Μπίκα, και νωρίτερα του και του κ. Διώτη, προβληματίζουν σφόδρα την Προανακριτική Επιτροπή, η οποία προγραμμάτισε για το βράδυ της Δευτέρας κατά αντιπαράσταση εξέταση των δύο μαρτύρων.
http://www.eglimatikotita.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου