Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Επιδοτήσεις σε νέους αγρότες υψους 43 εκατομμυρίων ευρώ από το 2014

Από τον επόμενο χρόνο αναμένονται νέα πακέτα ενίσχυσης και επιδότησης των αγροτών.
Τα πακέτα αυτά αφορούν επιδοτήσεις 43 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο σε νέους αγρότες έως 40 ετών. Την επιδότηση θα λαμβάνουν όσοι ασκούν ήδη το επάγγελμα τόσο και οι νεοεισερχόμενοι, στο πλαίσιο της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2014 – 2020, με βάση την πρόταση του συμβουλίου υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η είδηση αυτή για τους νέους αγρότες προήλθε από την ενημέρωση που έκανε πριν λίγη ώρα ο
υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ. Τσαυτάρης, σύμφωνα με τον οποίο το ποσό που πρόκειται να εισπράξει η Ελλάδα από τη νέα ΚΑΠ κατά την επόμενη επταετία ανέρχεται σε 18,8 δισεκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 15 δισεκατ. ευρώ αφορούν άμεσες επιδοτήσεις σε αγρότες και τα 3,8 δισεκατομμύρια ευρώ επενδύσεις σε αναπτυξιακά έργα στην ύπαιθρο. Υπενθυμίζεται ότι τα χρήματα που εισέπραξε η Ελλάδα κατά την τρέχουσα προγραμματική περίοδο (2007 -2013) ανήλθαν σε περίπου 20 δισεκατ. ευρώ, που σημαίνει ότι οι απώλειες είναι ελάχιστες.
 Συγκεκριμένα για τους νέους αγρότες, η νέα ΚΑΠ προβλέπει ότι θα εισπράξουν επιπλέον 2% του συνολικού Ευρωπαϊκού Προϋπολογισμού ως άμεσες επιδοτήσεις. Στην περίπτωση της Ελλάδας αυτό μεταφράζεται σε 300 εκατ. ευρώ κατά την προσεχή επταετία ή σε 43 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου