Όταν πίνουμε τον καφέ μας συνήθως προσθέτουμε γάλα για να τον κάνουμε
πιο ελαφρύ και γευστικό. Η συνήθειά μας αυτή έχει όμως σαν αποτέλεσμα
την αύξηση αποβολής του ασβεστίου από τον οργανισμό μας.
Σύμφωνα με έρευνες, όταν το γάλα συνδυαστεί με υψηλή ποσότητα
καφεΐνης αυξάνεται η απέκκριση ασβεστίου στα ούρα και
προκαλείται
αυξημένη έκκριση ασβεστίου στο έντερο.
Επίσης, έχει παρατηρηθεί ότι ο συνδυασμός του καφέ με το γάλα είναι
αρκετά βαρύς για το στομάχι. Ο λόγος είναι ότι η καζεΐνη του γάλακτος
πήζει όταν έρχεται σε επαφή με την καφεΐνη του καφέ, με αποτέλεσμα
προκαλεί στομαχικές διαταραχές, κοιλιακοί πόνοι και φουσκώματα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου