Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Φεύγει ο Τόμσεν!



Αν περιμένατε με… ανυπομονησία να δείτε την Κυριακή τον «αγαπημένο» σε όλους τους Έλληνες, Πολ Τόμσεν να ηγείται της τρόικας, ξεχάστε το. Ο Δανός με τα μπλε μάτια που μας έβγαλε το λάδι δε θα έρθει. Μαθαίνουμε ότι αναβαθμίστηκε, έγινε διευθυντής και θα πάει αλλού να εφαρμόσει τη συνταγή της επιτυχίας του ΔΝΤ. Μάλλον σε Πορτογαλία μεριά θα βρεθεί και θα χαρούν πολύ οι φίλοι και συμπάσχοντες Πορτογάλοι.
Όσο για τον αντικαταστάτη του; Μαρκ Φλάναγκαν το όνομά του και προέρχεται από την Ιρλανδία. Κάποιοι θα πουν πως είναι καλό ένας Ιρλανδός που ξέρει από κρίση, να έρθει στην Ελλάδα της κρίσης. Αμ δε. Ο κ. Φλάναγκαν είναι τεχνοκράτης ολκής, «μαντρόσκυλο» του ΔΝΤ με εμπειρία στα ευρωπαϊκά θέματα και αυτός που είχε επιμεληθεί το
Μνημόνιο για τη χώρα του.
Αν και κάποιοι τον περιγράφουν ως ήρεμο άνθρωπο, ήπιων τόνων σε σχέση με τον Τόμσεν, εντούτοις κυκλοφορεί ήδη η φήμη ότι είναι αδιάλλακτος και σκληρός διαπραγματευτής.
Και για να μην έχετε καμιά ελπίδα σας λέμε ότι σε κάποιο συνέδριο πέρυσι είχε πει ότι στην Ελλάδα πρέπει οι μισθοί να μειωθούν κατά 15% (μοναδιαίο κόστος εργασίας) μέχρι το 2015. Γιατί έτσι, λέει, θα ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της. Κάτι σαν τον Μέργο δηλαδή αλλά στο πιο… Ιρλανδικό. Θα έχουμε πολλές μάχες συντόμως.
Από την άλλη, ας μη γελιόμαστε. Και ο… Τσίπρας να αναλάμβανε επικεφαλής της τρόικας πάλι το σκληρό πρόγραμμα θα εφάρμοζε. Μόνη μας ελπίδα δεν είναι να αλλάξουν τα πρόσωπα αλλά οι πολιτικές της σκληρής λιτότητας.
Όσο για τον Τόμσεν, δε θα χαθεί. Θα έχει την υψηλή εποπτεία της Ελλάδας μόνο που δε θα τον βλέπουμε τόσο συχνά. Στα τσακίδια, θα μπορούσαν να αναφωνήσουν εκατομμύρια Έλληνες.
antinews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου