Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Για νέο πολιτικό φορέα συζητάει ο Γ.Φλωρίδης




Έντονες διεργασίες πραγματοποιούνται στο ΠΑΣΟΚ εδώ και μερικές μέρες από ομάδες που λειτουργούν “εντός εκτός κι επί τα αυτά”. Οι  εκσυγχρονιστές  που, πλην ελαχίστων,  έχουν λάβει αποστάσεις από τον Β. Βενιζέλο εδώ και καιρό βρίσκονται σε συνεχείς ζυμώσεις. Επικεφαλής της εκσυγχρονιστικής ομάδας είναι ο Γ. Φλωρίδης, ο οποίος μετά την παραίτησή του έχει πυκνώσει τις συναντήσεις του με μεσαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ και πρώην κυβερνητικά στελέχη του Κ.Σημίτη, με τους οποίους συζητά ακόμα και τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα.
Στις συζητήσεις που κάνουν κάποιοι από τους εκσυγχρονιστές,   δε δίνουν πολλές πιθανότητες να τα καταφέρει ο Β.Βενιζέλος, αλλά δεν σκοπεύουν να του ασκήσουν κριτική τον πρώτο καιρό. Θα περιμένουν τον κατάλληλο χρόνο. Οι εκσυγχρονιστές είναι υπέρ του μνημονίου και οι περισσότεροι εκτιμούν ότι η κυβέρνηση απέτυχε επειδή δεν το εφάρμοσε πιστά και δεν το πίστεψαν με θέρμη όλα τα μέλη της.
Σκληρή κριτική προς την κυβέρνηση ασκεί και η αριστερή πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ αλλά όχι γιατί δεν εφαρμόζει πιστά το μνημόνιο. Το αντίθετο. Επειδή θεωρούν ότι το εφαρμόζει. Η αριστερή πτέρυγα  δεν  δέχθηκε  ποτέ ότι το μνημόνιο ήταν μονόδρομος και συμμετέχει στις πρωτοβουλίες αυτοοργάνωσης που προετοιμάζονται στη χώρα.  Πρόκειται για πρωτοβουλίες μεσαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ (που ξεκίνησαν από τις οργανώσεις Θεσσαλονίκης)  που καλούν σε τοπικές συνελεύσεις όσα μέλη του ΠΑΣΟΚ δεν συμφωνούν με τη κυβερνητική μνημονιακή πολιτική.  Ήδη πραγματοποιήθηκε η πρώτη με επιτυχία στη Θεσσαλονίκη, την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει στην Αθήνα και σειρά παίρνουν άλλες πόλεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου