Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Δεν ντρέπεται ο κ. Βενιζέλος;




Ενώ στο κέντρο της Αθήνας μαίνονται οι επιθέσεις των ΜΑΤ και των τραμπούκων εναντίον των ειρηνικών διαδηλωτών που παρά τα όσα υφίστανται παραμένουν στην πλατεία ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε από το βήμα της Βουλής το κάλεσμά τους στους Αγανακτισμένους να συζητήσουν !!!!
Το ίδιο έκανε χθες και από το facebook
Αφού δηλαδή τους έσπασαν στο ξύλο και εκατοντάδες αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα θέλουν τώρα να συζητήσουν.
Όπως επί χούντας. Αφού έκαναν τους αγωνιστές μαύρους στα κρατητήρια της Ασφάλειας τους καλούσαν μετά για φιλική κουβεντούλα

Αναφερόμενος στη στάση της αστυνομίας, για την οποία υπάρχουν καταγγελίες για απρόκλητη χρήση χημικών σε βάρος διαδηλωτών, σημείωσε πως η αστυνομία έχει εντολή να διασφαλίσει την ελεύθερη λειτουργία του κοινοβουλίου και το δικαίωμα των απλών πολιτών να διαδηλώνουν. Ακριβώς όπως στην φωτογραφία δηλαδή
Πεδίο μάχης μεταξύ διαδηλωτών και αντρών των ΜΑΤ το Σύνταγμα ,  ενώ οι βόμβες μολότοφ πέφτουν «βροχή» στη Β. Σοφίας.
Από τις «μάχες» μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών στην Αμαλίας υπάρχουν τραυματισμοί, ενώ, δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν «μπλοκάρει» τις σκάλες στην πλατεία Συντάγματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 300 διαδηλωτές έχουν εγκλωβιστεί στο Μετρό Συντάγματος με αναπνευστικά προβλήματα.
Ένας από τους άντρες των ΜΑΤ μάλιστα, πέταξε μια χειροβομβίδα κρότου λάμψης πάνω στο πλήθος των διαδηλωτών.
Οι εντάσεις σημειώνονται κατά μήκος της Αμαλίας

Ευτυχώς, καμία ανησυχία δεν εμπνέει η κατάσταση της υγείας οκτώ ατόμων που τραυματίστηκαν στα επεισόδια που έγιναν στο ύψος του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, αλλά και στο Καλλιμάρμαρο όπου είχαν γίνει προσυγκεντρώσεις “αγανακτισμένων” πολιτών με στόχο να προσεγγίσουν την πλατεία Συντάγματος.
Η διεύθυνση του ξενοδοχείου King George Palace με γνώμονα την ασφάλεια των ενοίκων και των εργαζομένων ανακοίνωσε την πλήρη εκκένωση του ξενοδοχείου λόγω του ανεξέλεγκτου χαρακτήρα των επεισοδίων που λαμβάνουν χώρα στην Πλατεία Συντάγματος.
«Σε διατεταγμένη υπηρεσία οργανωμένες ομάδες κουκουλοφόρων και τα ΜΑΤ στρέφονται με αγριότητα και τόνους χημικών κατά της λαϊκής κινητοποίησης έξω από τη Βουλή» αναφέρει στο ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του, καταγγέλλοντας τη στάση της αστυνομίας έναντι των διαδηλωτών.
Προσθέτει πως «βρίσκονται στην υπηρεσία της κυβέρνησης, υπηρετώντας το σχέδιο τρομοκράτησης του λαού και του λαϊκού κινήματος. Συμπληρώνουν με τον κατασταλτικό αυταρχισμό τον αισχρό εκβιασμό της κυβέρνησης και της πλουτοκρατίας. Η απάντηση στον κλιμακούμενο αυταρχισμό, στην άγρια επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα είναι η λαϊκή οργάνωση και αντεπίθεση για την απόκρουση και την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής της εξουσίας των μονοπωλίων».

Τη σημερινή βίαιη καταστολή των διαδηλωτών στην πλ. Συντάγματος και σε άλλα σημεία του κέντρου της Αθήνας από τις αστυνομικές δυνάμεις, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ.
«Καταγγέλλουμε την σημερινή πρωινή προκλητική και βάναυση επίθεση αστυνομικών δυνάμεων κατά διαδηλωτών που βρίσκονταν στην πλατεία Συντάγματος, στον Ευαγγελισμό και στο Καλλιμάρμαρο, που είχε ως αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι του αντιπροέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ και στελέχους του ΣΥΝ Γιώργου Χαρίση καθώς και δεκάδων πολιτών.
Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει τον αυταρχικό της κατήφορο και την καθιστούμε υπεύθυνη για τα αποτελέσματα που θα έχει αυτή η αντιδημοκρατική πρακτική και πολιτική της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου