Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Eλλάδα: Δεκατέσσερις συλλήψεις -που αναμένεται να αυξηθούν-, 37 αστυνομικοί τραυματίες, από τα επεισόδια, στο Σύνταγμα



Δεκατέσσερις συλλήψεις έχουν γίνει μέχρι στιγμής, από τα επεισόδια στο Σύνταγμα, τα οποία συνεχίζονται, ενώ αναμένεται να αυξηθούν, σύμφωνα με την αστυνομία.

Επίσης, μέχρι πριν από λίγο, είχαν γίνει 17 προσαγωγές, αλλά και αυτές συνεχίζονται από τις αστυνομικές δυνάμεις. 'Όπως έγινε γνωστό από τη ΓΑΔΑ, έχουν τραυματιστεί 37 αστυνομικοί, σε έναν από τους οποίους κόπηκε ένα δάχτυλο από πέτρα που δέχθηκε. 'Όλοι έχουν μεταφερθεί στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο. Και ενώ, βρίσκεται σε εξέλιξη ακόμα η συναυλία στην πλατεία, νεαροί έχουν σπάσει τα πεζοδρόμια μπροστά στη Μεγάλη Βρετανία και πετούν κομμάτια από πλάκες στις αστυνομικές δυνάμεις στον Άγνωστο Στρατιώτη.

29 6 2011, ώρα 01.28
 Τεταμένη εξακολουθεί να είναι η κατάσταση στην πλατεία Συντάγματος, ενώ ο κόσμος έχει λιγοστέψει αισθητά. Οι αντεγκλήσεις μεταξύ ομάδας συγκεντρωμένων και αστυνομικών μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, συνεχίζονται.
 Φωτιές και οδοφράγματα έχουν στήσει κουκουλοφόροι στη συμβολή των οδών 'Οθωνος και Φιλελλήνων. Ταυτοχρόνως, ο πετροπόλεμος και οι βανδαλισμοί στη οδό Σταδίου και σε κεντρικά ξενοδοχεία συνεχίζονται .
 Οι "Αγανακτισμένοι" προσπαθούν, εκ νέου, να καθαρίσουν την πλατεία Συντάγματος, ενώ χορεύουν στους ήχους παραδοσιακής μουσικής.
 'Έντονη είναι η παρουσία της αστυνομίας, η οποία συνεχίζει να κάνει χρήση χημικών και βομβίδων κρότου κάμψης.
  Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε προσαγωγές και συλλήψεις, ενώ σε εφημερεύοντα νοσοκομεία διακομίζονται τραυματισμένοι διαδηλωτές και αστυνομικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου