Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Ψηφίζουν “ναι” για να “σώσουν” την χώρα, ή το ΠΑΣΟΚ;




«Δεν είμαι έτοιμη να αναλάβω την ευθύνη της κατάρρευση της κοινωνίας και της πολιτικής. Θα ψηφίσω γνωρίζοντας ότι ψηφίζω το μαχαίρι και όχι το πιστόλι» δήλωσε η  Βάσω Παπανδρέου από το βήμα της Βουλής, αλλά παράλληλα κάλεσε την κυβέρνηση να ξεκινήσει άμεσα επαναδιαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους προκειμένου να σωθεί η χώρα από την βέβαιη χρεοκοπία την οποία, όπως τόνισε, προετοιμάζει η Γερμανία. Έκανε επίσης λόγο για «σκληρά, άδικα, αναποτελεσματικά μέτρα», προσθέτοντας ότι «οι ευρωπαίοι μας δίνουν αναστολή εκτέλεσης σε δόσεις» και αναρωτήθηκε «ως πότε;».
Υπέρ της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου τάχθηκε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μίμης Ανδρουλάκης αν και το χαρακτήρισε «κακογραμμένο μυθιστόρημα».«Θα επιλέξουμε τη ρήξη τώρα σε μια ζώνη υψηλού κινδύνου ή θα επιχειρήσουμε έναν επώδυνο συμβιβασμό να αγοράσουμε κι εμείς χρόνο ώστε να δημιουργήσουμε στην πορεία άλλες ευκαιρίες το ταχύτερο δυνατό;» αναρωτήθηκε.
Ότι δεν μπορεί να πάρει την απόφαση για να πτωχεύσει η χώρα ανέφερε και ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, Θ. Ρομπόπουλος. «Είναι κρίσιμη στιγμή, αν δεν ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο πτωχεύουμε, εγώ δεν την παίρνω την απόφαση, ας την πάρει ο Σαμαράς», ανέφερε.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ν. Σαλαγιάννης, δήλωσε ότι « ποτέ δεν υπονόησα ότι θα καταψηφίσω το Μεσοπρόθεσμο, ή κάτι από αυτά που είναι τόσο πολύ κρίσιμα, θα προτιμούσα αν έφτανα εκεί να παραιτηθώ. Άρα ποτέ στο μυαλό μου δεν ήταν να πάρω ένα τόσο μεγάλο ρίσκο σε τόσο κρίσιμα θέματα, το ρίσκο στην πλάτη μου για το μέλλον της χώρας. Δεν θα μπορούσα να το κάνω αυτό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου