Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Η Βάσω άρχισε τις τρικλοποδιές στον Βενιζέλο


Και οι βουλευτές ξέρουν ότι δεν (τους) βγαίνει το πρόγραμμα
Από… ηλεκτροπληξία (που θα έλεγε και ο Παντελής Οικονόμου) κινδυνεύει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Οι βουλευτές κουράστηκαν από τα μπρος – πίσω, αλλά και από την αδυναμία του Βενιζέλου να δεσμευτεί για αλλαγές σε ένα πρόγραμμα που έτσι κι αλλιώς δεν βγαίνει και τους επιβαρύνει στη συνείδηση του πολίτη.
Άλλωστε και μετά την υπουργοποίηση Βενιζέλου υπάρχουν δυσαρεστημένοι βουλευτές (Βάσω, Μακρυπίδης), αλλά και ορισμένοι έμπειροι που ξέρουν ότι οι χορευτικές καντρίλιες του νέου υπουργού Οικονομικών αποσκοπούν στο να κρυφτεί το πρόβλημα για 2 – 3 μήνες και να ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο.
Έτσι η Βάσω Παπανδρέου έβαλε τρικλοποδιά στον Βενιζέλο ζητώντας του στο ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ να μην ασκήσει το «προνόμιο», που (κατά παράβαση του Κανονισμού της Βουλής) απέκτησε ο Παπακωνσταντίνου, να κυρώνει συμφωνίες με τους δανειστές μόνο με την υπογραφή του, αλλά να περνά τις δανειακές συμβάσεις από τη Βουλή. «Δεν ξέρω που πάμε», είπε και πρόσθεσε ότι δεν γίνεται να εφαρμοστεί με επιτυχία κανένα πρόγραμμα όταν πρέπει να πληρώνουμε 23 δις ευρώ τόκους τον χρόνο.
Την επιτυχία του μεσοπρόθεσμου αμφισβήτησαν και ο Α. Μακρυπίδης και η Τ. Αντωνίου. Ο πρώτος προειδοποίησε ότι δεν εισπραχθούν 5 δις από αποκρατικοποιήσεις έως το τέλος του 2011, άρα θα χρειαστούν νέα πρόσθετα μέτρα που θα είναι η «ταφόπλακα». Και η Αντωνίου αναρωτήθηκε «ποιος θα δώσει 6 δις για αποκρατικοποιήσεις μέσα σε 6 μήνες;». Και ο Ν. Σαλαγιάννης γκρίνιαζε ότι «δεν γίνεται τρεις μέρες πριν, να μην ξέρουμε τα μέτρα που θα ψηφίσουμε», ενώ ο Γ. Αμοιρίδης είχε απορία «μήπως το πακέτο είναι ελαττωματικό».
Ο Ανδρουλάκης «τα πήρε» με την Μιλένα Αποστολάκη, η οποία αντέδρασε όταν ζήτησε να κλείσουν οι «παρασιτικοί οργανισμοί» με τα στελέχη των 6.000 ευρώ. «Υπάρχουν και άνθρωποι που παίρνουν 800 ευρώ» του είπε η Μιλένα για να της απαντήσει ο Μίμης: «εσείς τους διορίσατε». Η Σ. Γιαννακά εκτίμησε ότι «πάλι ζητάμε από το 40% των Ελλήνων να πληρώσουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου