Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

H Iσπανία θα μετατραπεί σε χώρα του τρίτου κόσμου

 Τα τελευταία 40-50 χρόνια, οπόταν οι Ισπανοί ζούσαν ευκατάστατα, είναι η εξαίρεση από τον κανόνα, γράφει στις σελίδες της El Pais ο δημοσιογράφος Ραμόν Μούνιοθ.
Το δημοσίευμα αυτό είναι απόσπασμα από το βιβλίο του «Ισπανία: προορισμός – Τρίτος Κόσμος». Αυτή είναι μια θλιβερή, αλλά ψύχραιμη ματιά στα πράγματα, εκτιμά η Σύνταξη της εφημερίδας.Αναλύοντας την κρίση η πλειονότητα των ειδικών κάνει ένα διπλό λάθος, εκτιμά ο συγγραφέας. Πιστεύουν στο αναπόφευκτο της προόδου και νομίζουν ότι άλλη μια τρέχουσα κρίση θα αντικατασταθεί από άνοδο. Αυτό όμως είναι αυταπάτη, καθώς η πραγματική αιτία της κρίσης στην Ισπανία είναι ότι η χώρα δεν παράγει πλέον τίποτε. Όλα όσα καταναλώνουν οι Ισπανοί έρχεται από την Κίνα, την Ινδία, την Αίγυπτο κ.ο.κ.
 
Βασιζόμενοι στη «σκληρότητα» του ευρώ, οι Ισπανοί αφοσιώθηκαν στα ταξίδια, αγόραζαν έξυπνα κινητά τηλέφωνα και τετρακίνητα τζιπ. Όμως τώρα διαπιστώθηκε ότι η Ισπανία μετατρέπεται σε χώρα ανέργων με μηδαμινούς μισθούς, υποτυπώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και παιδεία. Οι επόμενες γενιές δεν θα ταξιδεύουν, αλλά θα μεταναστεύουν, θεωρεί ο συγγραφέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου