Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Μοσκοβισί: Προστάτευσα την Ελλάδα από τους παλαβούς του Eurogroup


Μια ωραία… ατμόσφαιρα είναι στις συνεδριάσεις των υπουργών Οικονομικών κάτι που επιβεβαιώνει και ο Γάλλος υπουργός Πιέρ Μοσκοβισί ο οποίος μιλώντας  στην εκπομπή «Dimanche +», του τηλεοπτικού δικτύου Canal + έκανε μια αποκάλυψη που θα συζητηθεί. Όπως είπε αναγκάστηκε «να εκνευριστεί μία ή δύο φορές με έναν υπουργό, τον οποίο δεν κατονομάζει, που έμοιαζε να θεωρεί ότι τίποτε δεν θα συνέβαινε στην Ελλάδα». «Υπάρχουν πάντως μερικοί παλαβοί μέσα στην αίθουσα», σημείωσε ο Γάλλος
υπουργός. Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, για το αν έγινε ο «υπερασπιστής της Ελλάδας» σημείωσε: «Ναι, ήταν απαραίτητο, αλλά γι’ αυτό έπρεπε να υψώσω την φωνή. Ένας δίκαιος υπερβολικός θυμός, καταρχήν ανακουφίζει και έπειτα είναι αποτελεσματικός», πρόσθεσε.
Η γλαφυρή αυτή αποκάλυψη έγινε λίγες ημέρες μετά από μια άλλη αποκάλυψη για το προηγούμενο Γιούρογκρουπ και ίσως υπάρχει σύνδεση μεταξύ τους. Σύμφωνα με πληροφορίες η Αυστριακή υπουργός Μ. Φέχτερ, «σκυλάκι» της Μέρκελ στην Ευρώπη στράφηκε προς τον Γ. Στουρνάρα και του είπε ότι δεν πρέπει να μιλάει διότι εκπροσωπεί μια χρεοκοπημένη χώρα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα αίματα ανέβηκαν με τον Έλληνα υπουργό να απαντά σε πολύ σκληρούς τόνους και να αναγκάζεται να παρέμβει ο Σόιμπλε για να ηρεμήσουν τα πράγματα.
Ίσως λοιπόν, ο Μοσκοβισί να αναφερόταν κυρίως στη Φέχτερ λέγοντας ότι κάποιοι υπουργοί είναι παλαβοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου