Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

ΔΗΜ.ΑΡ: «Ναι» στον προϋπολογισμό, «παρών» στο πολυνομοσχέδιο


Την επιλογή του «παρών» για το πολυνομοσχέδιο και του «ναι» για τον προϋπολογισμό, αποφάσισε η κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΜ.ΑΡ. Αυτό σημαίνει ότι την Τετάρτη δε θα αποχωρήσει από τη Βουλή, οπότε απαιτείται η ελάχιστη πλειοψηφία των 151 για να περάσει ενώ θεωρείται σίγουρο ότι την Κυριακή θα ψηφιστεί ο προϋπολογισμός με τη μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία.
Ο Φώτης Κουβέλης επιβεβαίωσε τη στήριξή του στην κυβέρνηση, παρά τη διαφωνία του για τα εργασιακά όπου δήλωσε ότι η θέση
του κόμματος είναι αμετακίνητη «αλλά αυτό θα συνδυαστεί με τη στάση εθνικής ευθύνης του κόμματος που  είναι η συμμετοχή του στην κυβέρνηση».
«Σεβόμαστε τη συμμετοχή μας στην κυβέρνηση και βάζουμε στην άκρη το πρόσκαιρο κομματικό συμφέρον. Δεν θέλουμε να ρηγματωθεί η κυβέρνηση με ότι συνεπάγεται για τον κοινό μας στόχο. Η στάση ευθύνης παραμένει ουσιαστικό μας στοιχείο. Σε αυτό το δρόμο σας καλώ να βαδίσουμε με σταθερότητα και αποφασιστικότητα», είπε ο πρόεδρος του κόμματος.
Σε ότι αφορά τον Προϋπολογισμό ο κ. Κουβελής είπε πως: «H θέση της ΔΗΜΑΡ έναντι του Προϋπολογισμού πρέπει να καθορισθεί και με πολιτικά κριτήρια. Δηλαδή να συνυπολογισθούν αφενός τα στοιχεία του Προϋπολογισμού και αφετέρου η αναγκαιότητα να υπάρχουν προϋποθέσεις σταθερής κυβερνητικής διαχείρισης μέσα σε δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες».
Ωστόσο, ο κ. Κουβέλης άφησε αιχμές κατά του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα λέγοντας χαρακτηριστικά πως “αν η όλη συζήτηση είναι περί όνου σκιάς”, αναρωτήθηκε γιατί δεν γίνεται αναστολή της εφαρμογής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου