Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας υπέρ της διατήρησης των ακτοπλοϊκών γραμμών Καβάλας-Θάσου

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας υπέρ της διατήρησης των ακτοπλοϊκών γραμμών Καβάλας-Θάσου
Με επιστολή που απέστειλε στον υπουργό Ναυτιλίας Κώστα Μουσουρούλη ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας συμπαραστέκεται στην Θασιακή Ένωση Καβάλας, η οποία έχει ήδη εκδηλώσει (με αντίστοιχη επιστολή) την αντίθεσή του στην καθιέρωση των νέων ακτοπλοϊκών δρομολογίων μεταξύ Καβάλας και Θάσου. Η επιστολή του ΕΣΚ αναφέρει τα εξής:
Κατόπιν και της σχετικής επιστολής της Θασιακής Ένωσης Καβάλας ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας υποστηρίζει το αίτημα των κατοίκων της Θάσου επικροτώντας την διαμαρτυρία τους.
Επανειλημμένα έχουμε αναδείξει και ασχοληθεί με  το θέμα και έχουμε υποβάλλει προτάσεις
συμπαραστεκόμενοι πάντα στο δίκαιο αίτημα των κατοίκων του νησιού.   
Εκφράζουμε λοιπόν την έντονη ανησυχία μας και τον προβληματισμό μας για την συνεχή υποβάθμιση και το μέλλον της πορθμειακής σύνδεσης του νησιού με την πρωτεύουσα του νομού. Τα δρομολόγια ειδικά την χειμερινή περίοδο ελαχιστοποιούνται και οι δύο ναυτιλιακές εταιρείες, που δραστηριοποιούνται και ουσιαστικά μονοπωλούν την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θάσου με το ηπειρωτικό τμήμα του νομού Καβάλας, στρέφουν όλο το επιχειρηματικό τους ενδιαφέρον στο λιμάνι της Κεραμωτής με μοναδικό κριτήριο το κέρδος. Η όλη κατάσταση δημιουργεί μεγάλη αναστάτωση και έντονο κοινωνικό αντίκτυπο τόσο  για τους κατοίκους του νησιού όσο και στην οικονομική ζωή της πόλης της Καβάλας.
Οι πραγματικές ανάγκες και τα προβλήματα της περιοχής επιβάλλουν να εξεταστεί το θέμα και να προωθηθούν μακροπρόθεσμες λύσεις για ουσιαστική σύνδεση της πρωτεύουσας του νομού με το νησί της Θάσου. Μέσα στο γενικά βαρύ οικονομικό κλίμα θα ήταν άδικο να επιβαρύνονται οι κάτοικοι του νησιού με επιπρόσθετα μεταφορικά από την Κεραμωτή στην Καβάλα – την πρωτεύουσα του νομού –  για να έρθουν και να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις τους και τις εργασίες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου