Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Τύφλα να’ χει ο Ξανθόπουλος μπροστά στον Νταβούτογλου


Τα κλάματα μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες έβαλε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών. Ο κ.Νταβούτογλου, ευρισκόμενος στη Γάζα, συναντήθηκε με έναν Παλαιστίνιο πατέρα που έχασε το παιδί του.
Μαζί λοιπόν, με αυτόν, και μπροστά στις κάμερες ξέσπασαν στα κλάματα. Μπορεί να φαίνεται σκηνή από τα ελληνικά έργα του Ξανθόπουλου, και ο Νταβούτογλου να δίνει ρεσιτάλ υποκριτικής και ηθοποιίας, αλλά πίσω από όλα αυτά τα επικοινωνιακά τεχνάσματα βρίσκεται η προσπάθεια της Τουρκίας να αγγίξει το
συναίσθημα των Παλαιστινίων και γενικότερα των Αράβων.
Τέτοιου είδους επικοινωνιακές εκδηλώσεις όμως, δείχνουν την αγωνία της Άγκυρας του Ερντογκάν, αλλά και τα τεράστια προβλήματα που συναντάει η Τουρκία στην επίτευξη του στόχου της για να το “παίξει” ηγέτης του μουσουλμανικού κόσμου.
Να σημειωθεί ότι προτού ξεσπάσουν οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στην Γάζα, στη Λωρίδα είχε σπεύσει ο εμίρης του Κατάρ και ακολούθησαν επισκέψεις σημαινόντων Σαουδαράβων.
Ασθμαίνουσα η Τουρκία, στη συνέχεια, έσπευσε να διαρρεύσει πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες επρόκειτο να επισκεφθεί την περιοχή ο κ.Ερντογκάν. Τον πρόλαβαν (;) όμως οι βομβαρδισμοί.
Στο μεταξύ, στον αέρα βρίσκεται η εκεχειρία μετά από βομβιστική επίθεση σε λεωφορείο στο Τελ Αβίβ. Είναι η πρώτη επίθεση που σημειώνεται μετά από πολλά χρόνια στην πόλη. Υπάρχουν αρκετοί ισραηλινοί τραυματίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου