Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Σερβία: Πιθανή συμφωνία με ΔΝΤ την άνοιξη

Σερβία: Πιθανή συμφωνία με ΔΝΤ την άνοιξηΣτην υπογραφή τριετούς συμφωνίας την άνοιξη ενδέχεται να προβούν η Σερβία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών της χώρας, Βλάικο Σένιτς.

Κατόπιν δηλώσεων του Σέρβου αξιωματούχου, η κυβέρνηση έχει εγκρίνει δέκα από τις δεκαπέντε προτάσεις που έχει λάβει από το ΔΝΤ, με τις διαφωνίες να εντοπίζονται κυρίως στα μέτρα της
δημοσιονομικής προσαρμογής και το έλλειμμα του προϋπολογισμού.

Ο κ. Σένιτς παραδέχτηκε ότι υπάρχουν κάποιες διαφωνίες με το ΔΝΤ όσον αφορά στη μείωση των κονδυλίων προς τους δήμους και στις υπόλοιπες αρχές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. ενώ ανέφερε ότι το ΔΝΤ είχε αρχικά εκφράσει ανησυχίες για το νόμο που αφορά την Εθνική Τράπεζα, αλλά οι πρόσφατες αλλαγές εξάλειψαν τις αμφιβολίες που σχετίζονταν με τον τρόπο υλοποίησης της πολιτικής της.

Σε ανακοίνωση της αποστολής του ΔΝΤ, που επισκέφθηκε πρόσφατα τη Σερβία, εποικοδομητικές χαρακτηρίζονται οι συνομιλίες με τις σερβικές αρχές, ενώ ο διάλογος αναμένεται να συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες.

Τέλος, η αποστολή του ΔΝΤ χαιρετίζει ορισμένα από τα ήδη ληφθέντα μέτρα επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι υπάρχει χώρος για βελτιώσεις στον προϋπολογισμό του 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου