Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΜΜΕ «Εξαγριωμένοι Ελληνες επιτέθηκαν στον Γερμανό πρόξενο»

«Εξαγριωμένοι Ελληνες επιτέθηκαν στον Γερμανό πρόξενο» Στον προπηλακισμό του Γερμανού προξένου σήμερα το πρωί στην Θεσσαλονίκη έξω από το κτήριο της ΔΕΘ αναφέρθηκαν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.
Κλομπ και χημικά: Εκτεταμένη χρήση χημικών έκαναν στην Θεσσαλονίκη οι αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να προστατεύσουν τον γερμανό πρόξενο, Βολφγκανγκ Χέλσερ Ομπερμάιερ από τους οργισμένους διαδηλωτές, αναφέρει το περιοδικό Spiegel. Το αγριεμένο πλήθος κατάφερε να πετάξει μπουκάλια με νερό προς τον πρόξενο, την ώρα που εισερχόταν στο συνεδριακό κέντρο για την ελληνογερμανική συνέλευση.
Περίπου 250 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το κτήριο και φώναξαν συνθήματα όπως «Μαζί
θα διώξουμε τος Ναζί», ενώ ακούγονταν ναζιστικά εμβατήρια από ηχεία.
«Διαδηλωτές εισέβαλαν σε συνέδριο με Γερμανούς στην Ελλάδα», γράφει στον τίτλο της η Bild, η οποία αναφέρθηκε στην επίθεση με καφέδες που δέχθηκε ο γερμανός γερμανό πρόξενος, ο οποίος συμμετέχει στην 3η ελληνογερμανική συνέλευση, πραγματοποίησε ομάδα διαδηλωτών στην Θεσσαλονίκη. Η διαδήλωση της Πέμπτης διοργανώθηκε ενάντια στην παρουσία του Γερμανού απεσταλμένου της Καγκελαρίας στην Ελλάδα, Χανς Γιοαχίμ Φούχτελ. Η Γερμανία έχει γίνει αποδέκτης κατηγοριών για τα μέτρα σκληρής λιτότητας που επιβάλλονται στην Ελλάδα, προκειμένου να λάβει τις δόσεις των δανείων.
Η γερμανική έκδοση του Reuters ανέφερε ότι οργισμένοι έλληνες εργαζόμενοι προσπάθησαν να επιτεθούν σε γερμανό διπλωμάτη στην Θεσσαλονίκη, όπου φιλοξενείται η τρίτη ελληνογερμανική συνέλευση. Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών για να απομακρύνει το πλήθος που συγκεντρώθηκε για να διαμαρτυρηθεί. Η αστυνομία σχημάτισε κλοιό γύρω από τον Γερμανό πρόξενο, Ομπερμάιερ, προκειμένου να τον προστατεύσει.
«Εκτροπα στην Θεσσαλονίκη: Δεκάδες έλληνες διαδηλωτές όρμησαν στο χώρο που φιλοξενείται την 3η ελληνογερμανική συνέλευση που πραγματοποιείται στην πόλη και συγκρούστηκαν με την αστυνομία», γράφει στην ηλεκτρονική της έκδοση η Süddeutsche Zeitung .
Οι διαδηλωτές πέταξαν νερό και καφέδες προς τον γερμανό πρόξενο Βόλφγκανγκ Χέλσερ - Ομπερμάιερ, την ώρα που εισερχόταν στο κτήριο, συμπληρώνει η εφημερίδα, ενώ έκανε αναφορά και στα συνθήματα κατά των ναζί και τα εμβατήρια που ακούγονταν κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας.
Η Die Welt αναφέρει ότι η οργή στην Ελλάδα για το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης, αλλά και για την Γερμανία, συγκεκριμένα, εκφράστηκε με σωματική επίθεση. Σήμερα διαδηλωτές έριξαν νερά και καφέδες στον γερμανό πρόξενο Ομπερμάιερ.
Οπως αναφέρουν, πάντως, στο σύνολό τους τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης της, Η Γερμανία αποτελεί «κόκκινο πανί» για τους Ελληνες που την θεωρούν ως κύρια υπεύθυνη για την επιβολή της λιτότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου