Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΊΖΟΝΤΑΙ ΠΡΟΚΕΙΜΈΝΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΟΘΟΎΝ ΕΠΑΡΚΕΊΣ ΑΠΑΝΤΉΣΕΙΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ.



Ο.Λ.Μ.Ε.
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255
FAX: 210 32 27 382 – 33 11 338
e-mail: olme@otenet.gr                                                           Αθήνα, 16/11/12



Στα email οι εκπαιδευτικοί πρέπει απαραίτητα να συμπληρώνουν την παρακάτω φόρμα:

ΟΝΟΜΑ:
ΕΠΩΝΥΜΟ:
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ:
ΕΛΜΕ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ:
ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΑΡΤΑΣ ΜΕΛΟΥΣ:

Να συμπληρώνουν τα παρακάτω στοιχεία που χρειάζεται η νομική σύμβουλος της ΟΛΜΕ:

1.      Ημερομηνία διορισμού στο Δημόσιο ως μόνιμος:
2.      Αριθμός ενσήμων ή ημερών ασφάλισης σε άλλο φορέα:

3.      Διάστημα εργασίας ως αναπληρωτής / ωρομίσθιος:
4.      Αριθμός τέκνων και χρόνος γέννησής τους:
5.      Αποδοχές μηνιαίες ετών 2011, 2010, 2009, 2008, 2007:
6.      Ημερομηνία γέννησης:
7.      Χρόνος υπηρεσίας στον στρατό:

Ακολούθως τυχόν Παρατηρήσεις και διατυπώστε το Ερώτημά σας






1)      Βεβαίωση προϋπηρεσίας από την οποία θα εμφαίνεται ακριβώς ο χρόνος διορισμού (ορκωμοσίας) και αναλυτικά ο χρόνος κατά τον οποίο ο εκπαιδευτικός είχε υπηρετήσει στην δημόσια εκπαίδευση ως αναπληρωτής.
2)      Σε περίπτωση, που υπάρχει ασφάλιση ως αναπληρωτής ή ωρομίσθιος εκπαιδευτικός ή από τον ιδιωτικό τομέα, αντίγραφο των ενσήμων του ΙΚΑ ή βεβαίωση για τον χρόνο ασφάλισης
3)      Σε περίπτωση, που ζητείται να εξαχθεί το ύψος της συντάξεως (έστω και κατά προσέγγιση) θα πρέπει να προσκομίζονται οι αποδοχές των 5 ετών πριν την
1/11/2011 (ήτοι 2011, 2010, 2009, 2008, 2007).
4)      Ακριβής ημερομηνία γεννήσεως
5)      Ημερομηνία γεννήσεως των παιδιών και αριθμός αυτών, εάν υπάρχουν
6)      Διάστημα, που ο εκπαιδευτικός υπηρέτησε στον στρατό (ακριβής χρόνος)
7)      Εάν τα ερωτήματα αφορούν και στα επιμέρους ταμεία (επικουρικές, εφάπαξ) απαιτείται ο προσδιορισμός του ακριβούς χρόνου ασφάλισης.
8)      Οποιαδήποτε άλλη πληροφορία, που μπορεί να είναι σχετική (χρόνος υπηρεσίας μη συντάξιμος λόγω αδείας άνευ αποδοχών κλπ)

Πρέπει να τονιστεί, ότι για όσους εκπαιδευτικούς εφαρμόζονται οι διατάξεις της διαδοχικής ασφάλισης, ο καθορισμός του ύψους της συντάξεως δεν μπορεί να είναι ακριβής δεδομένου, ότι για να βγει η αναλογία του ΙΚΑ ή άλλου ασφαλιστικού φορέα, πρέπει να εξαχθεί η ασφαλιστική κλάση, πράγμα, εξαιρετικά δυσχερές, ιδιαίτερα όταν δεν προσκομίζονται ένσημα. Όλες οι πληροφορίες, που δίνονται στηρίζονται στην υφιστάμενη σήμερα νομοθεσία. Οι επικείμενες αλλαγές δεν μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο πληροφόρησης στην παρούσα φάση, καθώς είναι ασαφείς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να θεωρηθούν ασφαλείς.
Τέλος, υπάρχουν περιπτώσεις εξαιρετικά πολύπλοκες, που χρήζουν ιδιαίτερης επεξεργασίας. Στις περιπτώσεις αυτές, η ορθότερη προσέγγιση είναι η έκφραση επιφύλαξης και η επικοινωνία με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για την παροχή ασφαλών πληροφοριών, καθώς ακόμα και σήμερα πολλά θέματα του ν. 3865/2010 δεν είναι σαφή ούτε καν για τις ίδιες τις υπηρεσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου