Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Σε ελεύθερη πτώση οι τιμές των ακινήτων

Σε ελεύθερη πτώση οι τιμές των ακινήτωνΣε ελεύθερη πτώση βρίσκονται οι τιμές των ακινήτων, λόγω της κρίσης, Η αγορά ακινήτων στη χώρα μας, είναι από τους κλάδους που έχει «γονατίσει» η οικονομική κρίση κ αυτό αποδεικνύεται από τις χαμηλές τιμές τόσο στα παλαιά διαμερίσματα, που έχουν μειωθεί έως και 40%, όσο και στα νεόδμητα, οι τιμές των οποίων έχουν κατρακυλήσει έως και 30%. 
Είναι χαρακτηριστικό ότι σε πολλές περιοχές οι εμπορικές τιμές βρίσκονται πλέον κάτω από τις
αντίστοιχες αντικειμενικές κατά 20%, 30% ή και περισσότερο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζα της Ελλάδος, σύμφωνα με την οποία στο τρίτο τρίμηνο του 2012 η μέση πτώση στις τιμές των ακινήτων κυμάνθηκε πανελλαδικά κατά 11,7% σε ετήσια βάση.
Όπως αναφέρουν μεσίτες, σε πολλές περιπτώσεις οι ιδιοκτήτες των ακινήτων ρίχνουν τις τιμές, συγκριτικά με αυτές που αναφέρονται στις αγγελίες, προκειμένου να μην χάσουν τους πελάτες. Συνεπώς, οι αναγραφόμενες τιμές στις αγγελίες πώλησης ακινήτων δεν έχουν σχέση με αυτές που ζητούνται με τον αγοραστή και οι οποίες είναι συνήθως 20%-40% χαμηλότερες.
Όσον αφορά στις αντικειμενικές αξίες, το υπουργείο Οικονομικών αναγνωρίζει ότι πρέπει να μειωθούν.
Ωστόσο, στο τρίτο Μνημόνιο προβλέπεται η εξομοίωση των αντικειμενικών με τις εμπορικές, ενώ το υπουργείο προσανατολίζεται σε μείωση των πρώτων προκειμένου να επιτευχθεί η μνημονιακή υποχρέωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου