Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

«Αντάρτες» σε τεθωρακισμένα οχήματα και άρματα μάχης επιτέθηκαν στους Κούρδους στη Συρία

Δίκτυο ελεύθερων ειδήσεων της Μεσοποταμίας

Εκατοντάδες «αντάρτες» σε πάνω από 50 στρατιωτικά τεθωρακισμένα οχήματα και άρματα μάχης πέρασαν τη Τετάρτη 21 Νοεμβρίου τα σύνορα της Συρίας από την Τουρκία στην κουρδική πόλη του Σερεκανιγιέ (Ρας αλ-Αιν).
Οι κουρδικές ένοπλες δυνάμεις ανταποκρίθηκαν γρήγορα στην επίθεση αυτών των ομάδων. Βίαιες συγκρούσεις ελάμβαναν χώρα το βράδυ στα σύνορα με την Τουρκία.
Αυτή η επίθεση θεωρείται ως απόπειρα κατάληψης της πόλης από τον τουρκικό καθεστώς που υποστηρίζει, φιλοξενεί και χρηματοδοτεί παραστρατιωτικές ομάδες.
Τη Τρίτη 20 Νοεμβρίου οι «αντάρτες» που ανήκουν σε ισλαμιστικές ομάδες Ghouraba al-Sham και το Μέτωπο al-Nosra σκότωσαν έναν Κούρδο αιρετό πρόεδρο της τοπικής λαϊκής επιτροπής της Σερεκανιγιέ, που προκάλεσε μια ισχυρή απάντηση από τις μονάδες λαϊκής άμυνας (YPG), κουρδικό στρατό που δημιουργήθηκε τον Ιούλιο του 2012.
Δεκάδες μέλη των παραστρατιωτικών ομάδων έχασαν τη ζωή τους σε συγκρούσεις που διήρκεσαν όλη την ημέρα. Οι «αντάρτες» αναγκάστηκαν σε φυγή προς την Τουρκία.  
Το YPG επιβεβαίωσε ότι είχε επιστρέψει στις ένοπλες ομάδες τα σώματα 18 επιτιθέμενων και ότι κράτησε άλλους επτά όμιρους. Τρεις Κούρδοι μαχητές και ένα άλλο μέλος του συμβουλίου του λαού έχασαν τη ζωή τους στις μάχες.
Σύμφωνα με το συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH), που εδρεύει στο Λονδίνο, 24 «αντάρτες» σκοτώθηκαν την Τρίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου