Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Ο Βενιζέλος «τρώει» (και) τα παιδιά του!



Μέχρι τώρα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έτρωγε τα... παιδιά του παλιού ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου. Τώρα, ο Κρόνος του ΠΑΣΟΚ άρχισε να τρώει τα δικά του παιδιά. Ο λόγος για τον στενό συνεργάτη του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, Γιάννη Δατσέρη, που είχε τοποθετηθεί γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ. Οι δηλώσεις του με τις οποίες χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ «φούσκα της Μεταπολίτευσης» και οι αντιδράσεις που προκάλεσαν εντός και στις παρυφές του κόμματος τον οδήγησαν σε αναγκαστική παραίτηση.

Ο κ. Δατσέρης (από τις Βρυξέλλες όπου βρισκόταν, μια και η σύζυγός του Συλβάνα Ράπτη είναι ευρωβουλευτής) είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και του υπέβαλε την παραίτησή του. Οι δύο άνδρες θα συναντηθούν την Τρίτη, αλλά η παραίτηση του κ. Δατσέρη θεωρείται από τον ίδιο αμετάκλητη. Εκείνο που παραμένει άγνωστο είναι το αν ο πυρηνικός
φυσικός επιστρέψει μόνο στο γραφείο του στον Ευαγγελισμό ή παραμείνει και μυστικοσύμβουλος του κ. Βενιζέλου, που αυτήν την περίοδο μοιάζει να παίζει το... μόνος στην Ιπποκράτους. Οπως δήλωσε (egiakoumis.com) ο κ. Δατσέρης, «δεν μπορούσε να συνεχιστεί άλλο αυτή η υπόθεση. Παραιτήθηκα από την Παρασκευή για να μη συνεχιστούν οι αντιδράσεις. Δεν γίνεται κάθε φορά που μιλάω να νομίζουν ότι τα λέει ο Βενιζέλος. Θα συναντηθώ την Τρίτη μαζί του, η απόφασή μου δεν αλλάζει. Φυσικά και εξακολουθώ και παραμένω ΠΑΣΟΚ».

Την ίδια ώρα το «φρενοκομείον» ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να ζει τις δικές του διαλυτικές στιγμές. Ο πρόσφατα διαγραφείς από τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, Κώστας Σκανδαλίδης μιλώντας επί του Προϋπολογισμού τόνισε: «Εγώ με το ΠΑΣΟΚ μπήκα στην πολιτική, με το ΠΑΣΟΚ θα φύγω, αλλά και από το ΠΑΣΟΚ δεν θα φύγω», στέλνοντας το μήνυμα στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Εξάλλου, τη διαγραφή των έξι στελεχών που δεν ακολούθησαν την κομματική γραμμή στηλιτεύει ο Ανδρέας Λοβέρδος. «Είναι παρακμιακό φαινόμενο να πετάγονται τα κομμάτια της δημοκρατικής παράταξης στον δρόμο και κάποιοι να γελούν από αμηχανία κάνοντας πως δεν καταλαβαίνουν» και προσθέτει ότι από τον σοσιαλιστικό χώρο θα φύγει μόνο... οριζοντίως.


Νίκος Ελευθερόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου