Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ





Η παράταξη της Δ.Α.Κ.Ε  Δ.Ε εξέφρασε την αντίθεση της, στις επιχειρούμενες συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολικών μονάδων, από την πρώτη στιγμή που το Υπουργείο Παιδείας δημοσιοποίησε τις προθέσεις του.  
            Όσοι ασχολούνται με την εκπαίδευση γνωρίζουν ότι με τις επιχειρούμενες αλλαγές:
·        Δημιουργούνται πολυάνθρωπα σχολικά κέντρα(400 μαθητών), όπου θα ανθεί η σχολική  παραβατικότητα και η νεανική εγκληματικότητα.
·        Εκατοντάδες  μαθητές της επαρχίας θα μετακινούνται καθημερινά μέχρι και μία ώρα, χρησιμοποιώντας  επικίνδυνους επαρχιακούς  δρόμους (ιδιαίτερα τη χειμερινή περίοδο), προκειμένου να φτάσουν στο νέο τους σχολείο
·        Αντίστοιχα, στις πόλεις εκατοντάδες μαθητές (ιδιαίτερα του Γυμνασίου) θα μετακινούνται σε ένα επικίνδυνο αστικό περιβάλλον και θα υποχρεώνονται να διασχίσουν καθημερινά μεγάλες οδικές αρτηρίες, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους.       
·        Θα αυξηθεί η μαθητική διαρροή, αφού κάποιοι γονείς θα προτιμήσουν να σταματήσουν τα παιδιά τους από το σχολείο
·        Θα εγκαταλειφτεί μια αξιόλογη κτηριακή υποδομή, αφού τα περισσότερα υπό συγχώνευση σχολεία βρίσκονται σε χωριά και δεν μπορούν να αξιοποιηθούν διαφορετικά. Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι τα σχολικά κτήρια πολλών χωριών είναι νεώτερα και πιο σύγχρονα από τα σχολεία των πλησιέστερων πόλεων, για τον απλούστατο λόγο ότι κατασκευάστηκαν σχετικά πρόσφατα. Και όμως αυτά τα σχολεία στην ουσία καταργούνται και οι μαθητές τους υποχρεώνονται να φοιτήσουν σε απομακρυσμένα για αυτούς σχολεία, παλαιότερα και  με προβληματικές εγκαταστάσεις.
 



Η Δ.Α.Κ.Ε. Δ.Ε. Καβάλας λέει όχι στην συγχώνευση του 4ου ΕΠΑ.Λ.

Η Δ.Α.Κ.Ε. Δ.Ε. Καβάλας λέει όχι στις νέες συγχωνεύσεις σχολείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου