Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Μπαίνει στη ρύθμιση του ΙΚΑ το ίδρυμα «Αγία Μαρίνα»


Μπαίνει στη ρύθμιση του ΙΚΑ το ίδρυμα «Αγία Μαρίνα»
Υπάρχουν ευχάριστα νέα για τα οικονομικά ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά στο ίδρυμα «Αγία Μαρίνα». Στο ταμείο του Ιδρύματος αναμένεται να μπουν αυτό το μήνα περίπου 26.000 ευρώ. Τα χρήματα προέρχονται από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι δόσεις δύο μηνών.
Επίσης το ίδρυμα θα ενισχυθεί και από το Υπουργείο Εργασίας μετά από πρωτοβουλία του Υφυπουργού Νίκου Παναγιωτόπουλου. Τα χρήματα που αναμένονται από το Υπουργείο Εργασίας είναι 15.000 ευρώ, ένα μεγάλο μέρος αυτών των χρημάτων όμως, το Ιδρυμα θα τα χρησιμοποιήσει
για να πληρώσει μέρος του χρέους του στο ΙΚΑ και να ενταχθεί σε ειδική ρύθμιση που είναι σε ισχύ.
Ειδικότερα μετά από γραπτό ερώτημα το Ιδρυμα έμαθε ότι για να επωφεληθεί της ρύθμισης πρέπει να πληρώσει εφάπαξ ποσό 12.000 ευρώ. Αυτό το ποσό θα το βρει από τα χρήματα του Υπουργείου, έτσι ώστε τα χρήματα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να μπουν όλα στο ταμείο του Ιδρύματος προκειμένου να πληρωθούν οι εργαζόμενοι αυτού.
Δεν υπάρχουν νεότερα γύρω από το Ιδρυμα και το Δήμο Καβάλας. Ολη την προηγουμενη εβδομάδα λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων οι δημοτικές υπηρεσίες δεν εργάστηκαν καθόλου, γι’ αυτό και ο διάλογος για συνεργασία ανάμεσα στο Ίδρυμα και το Δήμο Καβάλας, φαίνεται ότι καθυστερεί. Με τα χρήματα όμως που μπαίνουν στα ταμεία του Ιδρύματος, μπορεί το Ιδρυμα να αντιμετωπίζει πιο αισιόδοξα το μέλλον του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου