Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κυρός Δαμασκηνός



Σε τριήμερο πένθος από σήμερα η Κομοτηνή μετά την κοίμηση του Μητροπολίτη μας. 
Σήμερα στις 5 τα ξημερώματα εκδήμησεν εiς Κύριον ό Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κυρός Δαμασκηνός, ο οποίος νοσηλευόταν στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής.Ή σορός του Σεβασμιωτάτου θά έκτεθεί σέ λαϊκό Προσκύνημα ενώ θα κηρυχθεί τριήμερο πένθος. Ή εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί την Πέμπτη στις 3μ.μ., προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Άρχιεπισκόπου Άθηνών καί Πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου. Τοποτηρητής ώρίσθη ό Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός Οι καμπάνες θα ηχήσουν πένθιμα από τις 10 το πρωί.
Ο μακαριστός ήταν στο νοσοκομείο Κομοτηνής τις τελευταίες 22 μέρες με προβλήματα υγείας τα οποία αντιμετώπιζε με στωικότητα. Ο 93χρονος ποιμενάρχης έδωσε σκληρή μάχη για τη ζωή του και οι γιατροί ήταν σχετικά αισιόδοξοι. Όμως σήμερα το πρωΐ υπέστη οξύ έμφραγμα. Ανακοινώσεις για τις λεπτομέρειες της ταφή του μητροπολιτη Μαρωνείας και Κομοτηνής θα κάνει από στιγμή σε στιγμή η μητρόπολη για τις οποίες θα σας ενημερώσουμε εγκαιρως.

Ως τοπικό μέσο εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για την κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτη Κυρού Δαμασκηνού ο οποίος άφησε πίσω του ποιμαντικό, φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο κατά τη μακρά διακονία του στη Μητρόπολη Μαρωνειας και Κομοτηνης. Θα τον θυμόμαστε με σεβασμό για το θεάρεστο έργο του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της θρακικής γης που θα τον σκεπάσει. Ευχόμαστε ο Κύριος να τον αναπαύσει από τους κόπους του στα σκηνώματα των Αγίων Του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου