Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Νεκρός ο στρατιωτικός διοικητής της Χαμάς σε ισραηλινή επιδρομή


Ο διοικητής του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς Αχμέντ Αλ-Τζααμπάρι σκοτώθηκε όταν το όχημα στο οποίο επέβαινε επλήγη από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Γάζα, όπως επιβεβαίωσαν τόσο η Χαμάς όσο και το Ισραήλ, πυροδοτώντας ανησυχίες για κλιμάκωση της βίας.
Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι ο αρχηγός του στρατιωτικού της σκέλους Ιζ ελ-Ντιν Αλ-Κασάμ σκοτώθηκε μαζί με έναν ακόμα επιβάτη από ισραηλινή ρουκέτα που έπληξε το αυτοκίνητό τους. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες ο δεύτερος νεκρός ήταν ο υποδιοικητής.
Η υπηρεσία πληροφοριών εσωτερικού του Ισραήλ, Σιν Μπετ, επιβεβαίωσε ότι πραγματοποίησε την επίθεση, αναφέροντας ότι σκότωσε τον Τζαάμπρι λόγω της «δεκαετούς τρομοκρατικής του δραστηριότητας».
Πρόκειται για τον πλέον υψηλόβαθμο αξιωματούχο της Χαμάς που σκοτώνεται από την ισραηλινή εισβολή στη Γάζα πριν από τέσσερα χρόνια.
«Ο Τζαμπάρι ήταν υπεύθυνος για την χρηματοδότηση και την καθοδήγηση στρατιωτικών επιχειρήσεων και επιθέσεων κατά του Ισραήλ. Η εξουδετέρωσή του σήμερα είναι ένα μήνυμα προς του αξιωματούχους της Χαμάς στη Γάζα ότι αν συνεχίσουν να προωθούν την τρομοκρατία κατά του Ισραήλ, θα πληγούν», σύμφωνα με την ανακοίνωση της Σιν Μπετ.
Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου