Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Εξαρθρώθηκε σπείρα κλοπής μετασχηματιστών της ΔΕΗ


Εξαρθρώθηκε σπείρα κλοπής μετασχηματιστών της ΔΕΗ

Στην εξαρθρωση σπείρας, που διέπραττε κλοπές μετασχηματιστών της ΔΕΗ, προέβησαν οι αστυνομικές αρχές της Τρίπολης. Παράλληλα, εξιχνιάστηκαν σαράντα δύο κλοπές και απόπειρες κλοπής μετασχηματιστών, στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Τριπόλεως.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν δυο Πακιστανοί, ηλικίας 20 και 30 ετών αντίστοιχα, μέλη της σπείρας, σε βάρος των οποίων
σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, οι συλληφθέντες από τις αρχές Ιανουαρίου του 2012, έως και προχθές, μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών τους, είχαν διαπράξει 39 κλοπές και 3 απόπειρες κλοπής μετασχηματιστών της ΔΕΗ, στην ευρύτερη περιοχή της Τρίπολης.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα εργαλεία, δύο κινητά τηλέφωνα, καθώς και ένα Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς των κλοπιμαίων.

Η συνολική ζημιά που προκλήθηκε στο δίκτυο της ΔΕΗ υπερβαίνει τις 250.000 ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή Τρίπολης, ενώ η ασφάλεια Τρίπολης συνεχίζει την προανάκριση, προκειμένου να εξακριβωθεί η ταυτότητα και των υπoλοίπων μελών της ομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου