Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Ναυάγιο στη συνάντηση φαρμακοποιών- ΕΟΠΥΥ


Ναυάγιο στη συνάντηση φαρμακοποιών- ΕΟΠΥΥΣε αδιέξοδο βρέθηκε για άλλη μια φορά η συνάντηση του νέου προέδρου του ΕΟΠΥΥ Λ. Παπαγεωργόπουλου με τους εκπροσώπους του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).
Ο πρόεδρος του ΠΦΣ δήλωσε μετά το πέρας της σύσκεψης πως «αναμένουμε να δούμε πράξεις και όχι διαβεβαιώσεις. Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται».
Κατά τις χθεσινές συνομιλίες των φαρμακοποιών με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ο υπουργός Υγείας Α. Λυκουρέντζος δεσμεύτηκε μόνο για την
αποπληρωμή του υπόλοιπου ποσού για τις συνταγές που εκτελέστηκαν τον Αύγουστο και για την εξόφληση του Σεπτεμβρίου.
Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν, εκτός από την άμεση πληρωμή των τρεχουσών οφειλών των μηνών Αυγούστου και Σεπτεμβρίου, το χρονοδιάγραμμα πληρωμής από τον ΕΟΠΥΥ για τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο και το θέμα των παλαιών οφειλών των ταμείων που εντάχθηκαν οργανισμό, για τα οποία θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση. Συζητήθηκε  και το ενδεχόμενο του συμψηφισμού των παλιών οφειλών με την εφορία,  που αποτελεί ευθύνη του Υπουργείου Οικονομικών.
Στις 16:00 θα ακολουθήσει και νέα συνάντηση των πρόεδρων του ΠΦΣ και του ΦΣΑ με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου