Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Aύξηση των δηλούμενων περιοχών μετάθεσης στις αιτήσεις των εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας


2ellada_xartis_thumb307_


Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε.-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Πρ. Κορομηλά 51     ΤΚ 54622                                                                                Θεσσαλονίκη, 04/11/2012
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ                                                                                                          Αρ. Πρ.: 392/Φ2
Τηλ & Fax: 0030-2310-221855
e-mail : b.elme.thess@gmail.com  
 
Προς: Σχολεία ευθύνης της Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε.-Θ. 
Κοιν: Ο.Λ.Μ.Ε. 
ΥΠΑΙΘΠΑ
ΘΕΜΑ: «αίτημα για αύξηση των δηλούμενων περιοχών μετάθεσης στις αιτήσεις των εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης»
Το ΔΣ της Β΄ ΕΛΜΕ-Θ σε έκτακτη συνεδρίαση του στις 11-10-2012 αποφάσισε ομόφωνα ύστερα από πρόταση του προέδρου να εισηγηθεί στο Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. την υποβολή εκ μέρους της, της παρακάτω πρότασης προς τον κ. Υπουργό Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α.
Άμεση νομοθετική ρύθμιση ή έκδοση υπουργικής απόφασης , έτσι ώστε από την φετινή περίοδο κατάθεσης δικαιολογητικών για τις μεταθέσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να
επιτραπεί-δίνεται το δικαίωμα σε αυτούς, να δηλώνουν απεριόριστο αριθμό περιοχών μετάθεσης στην αίτηση τους μέσω του μηχανογραφημένου πλέον συστήματος, για τους παρακάτω σοβαρότατους λόγους.
  1.  Οι περιοχές μετάθεσης ανά νομό είναι περισσότερες από ότι για τους εκπαιδευτικούς της Α/θμιας εκπαίδευσης έτσι,
  2.  Ο περιορισμός των 15 περιοχών στην δήλωση μετάθεσης δεν καλύπτει ούτε τις περιοχές μιας περιφερειακής διοίκησης εκπαίδευσης ( 29 μόνο στην Κεντρική Μακεδονία).
  3.  Οι εκπαιδευτικοί πλέον ζουν ανάλογα με τα έτη υπηρεσίας τους, ακόμη και κάτω από τα όρια της φτώχιας με μισθούς ακόμη και 650ευρώ, ενώ καλούνται ταυτόχρονα να συντηρούν τις οικογένειες τους σε περιοχές άλλες από αυτές στις οποίες υπηρετούν.
  4.  Ο περιορισμός των 15 περιοχών υπήρχε λόγω της εγγενούς αδυναμίας που είχε το ΚΥΣΔΕ επειδή οι αιτήσεις πριν από 15 έτη υποβάλλονταν ακόμη σε χειρόγραφη μορφή και η επεξεργασία τους στο Υπουργείο ήταν χρονοβόρα διότι έπρεπε πρώτα να καταχωρηθούν και μετά να τις επεξεργαστούν.
  5. Εδώ και μερικά έτη όμως καταχωρούνται κατευθείαν στο ηλεκτρονικό σύστημα μέσω του οποίου βγαίνουν και τα αποτελέσματα αμέσως μετά την τροφοδοσία του ηλεκτρονικού υπολογιστή με τα ΚΕΝΑ των ΠΕΡΙΟΧΩΝ μετάθεσης.
Η ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ δεν κοστίζει τίποτα στο Υπουργείο ενώ ίσως λύσει ακόμη και μερικά, το πρόβλημα χιλιάδων συναδέλφων που έχουν εγκλωβιστεί σε απομακρυσμένες περιοχές ενώ υπερίσχυαν άλλων συναδέλφων τους σε μόρια μετάθεσης αλλά δεν είχαν τύχη στην λοταρία των 15 περιοχών που δήλωσαν.
Για το ΔΣ της Β΄ Ε. Λ. Μ. Ε.-Θ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ ΔΑΡΔΑΜΑΝΕΛΗΣ                                           ΑΛΕΚΑ   ΚΡΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου