Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Η τοποθέτηση της εκπροσώπου του 4ου ΕΠΑ.Λ. στο ΔΣ του Δημου Καβάλας.



Η τοποθέτηση της εκπροσώπου του 4ου ΕΠΑ.Λ. Καβάλας είχε τους εξής άξονες:
Τι κερδίζει το 4ο ΕΠΑ.Λ. με την συγχώνευσή του. Κερδίζει ένα ακόμη εργαστήριο, αυτό των Βοηθών Ιατρικών Εργαστηρίων. Είναι το μόνο που μας λείπει για να λειτουργήσουμε πλήρως στο κτίριο μας. Έχουμε κάνει δε από πέρσι προτάσεις  για την δημιουργία του χωρίς οικονομική επιβάρυνση για κανέναν.
Τι κερδίζει η πόλη μας με την συγχώνευση του 4ου ΕΠΑ.Λ. :

  •          Κερδίζει ένα τεράστιο Επαγγελματικό σχολείο. Τώρα οι μαθητές και από τα δύο σχολεία 301 από το 4ο ΕΠΑ.Λ. και 300 περίπου από το 1ο ΕΠΑ.Λ., μαζί  τους 120 της ΕΠΑ.Σ. Στους παραπάνω πρέπει να προστεθεί και η αυξητική τάση των μαθητών της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης  Η στροφή των νέων σε πρακτικές σπουδές που θα τους δώσουν ένα πτυχίο με ειδίκευση και επομένως περισσότερες ελπίδες στην αγορά εργασίας του αύριο είναι γεγονός. Δεν χωράμε στα κτίρια του Περιγιαλίου τώρα. Θα χωράμε αύριο;
  •         Κερδίζει 15 άδειες αίθουσες στο κτίριο του περιφερειακού της πόλης μας.  Πριν δυο χρόνια η πρόταση ήταν να πάει εκεί το 5ο Λύκειο. Τώρα δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στην πρόταση του Διευθυντή. Μπορεί να υπάρχει αύριο.  Είχαμε πληροφορίες για μεταστέγαση του ΠΕΚ (Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών) στις άδειες αίθουσες μας.  Το ΠΕΚ θα μπορούσε να μεταφερθεί ακόμη και σήμερα εφ’ όσον λειτουργεί σε απογευματινή βάρδια και εφ’ όσον για τις ελάχιστες ώρες της πρωινής του λειτουργίας (σεμινάρια συμβούλων σε μεγάλο όγκο εκπαιδευτικών) θα μπορούσε να χρησιμοποιείται η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. 
  •          Κερδίζει η πόλη ένα μόνο επαγγελματικό σχολείο στην Ανατολική της άκρη. Η σοφία της χωροταξικής  κατανομής των επαγγελματικών σε δυο διαφορετικά σημεία της πόλης ώστε να εξυπηρετούνται οι μαθητές θεωρείται πλέον πολυτέλεια. Η μαθητική διαρροή των μαθητών που δεν θα μπορέσουν να σηκώσουν οι οικογένειές τους το κόστος των διπλών εισιτηρίων αναμένεται να προστεθεί στις στατιστικές. Οι ευθύνες δικές σας.
  •           Το τελευταίο αλλά όχι σε βαρύτητα, κερδίζει καταργήσεις οργανικών θέσεων των καθηγητών και από τα δυο προς συγχώνευση σχολεία και το πέρασμά τους στην εφεδρεία και στην ανεργία.

Το μόνο στο οποίο πρέπει να εξακολουθήσουμε να επενδύουμε είναι η ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ . Είναι η μόνη ελπίδα για το αύριο της χώρας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου