Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Επιμένουν οι Δήμοι, μόνο 20 έστειλαν λίστες διαθεσιμότητας

Μόλις 20 Δήμοι απ' όλη τη χώρα έχουν στείλει, σύμφωνα με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, λίστες με ονόματα υπαλλήλων τους στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στο πλαίσιο της εφαρμογής του μέτρου της διαθεσιμότητας. Μάλιστα, από τους 20 Δήμους, οι 15 δεν διαθέτουν υπαλλήλους που εμπίπτουν στις ρυθμίσεις του μέτρου.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, το υπουργείο από την πλευρά του υποστηρίζει ότι ο αριθμός των Δήμων που έχουν ανταποκριθεί στο αίτημα είναι μεγαλύτερος, αλλά δεν ανακοινώνει τον επίσημο αριθμό.
Τη αντίθεσή της στο μέτρο της διαθεσιμότητας επανέλαβε τη Δευτέρα και η Ένωση Περιφερειών. «Ο
νόμος για τη διαθεσιμότητα αποτελεί ένα ακόμα βήμα προς τη μεθοδευμένη κατάργηση της αυτοτέλειας των ΟΤΑ και τη θεσμική συρρίκνωσή τους» τόνισε ο περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός, ο οποίος απέστειλε και κατεπείγουσες επιστολές προς τους συναρμόδιους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών με κοινοποίηση στον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς.
Παράλληλα, πρωτοβουλία ώστε να επανεξεταστεί ο χρόνος έναρξης εφαρμογής του μέτρου ανέλαβε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.
Πάντως, οι εργαζόμενοι στους Δήμους συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, χωρίς όμως να μπλοκάρουν «ευαίσθητες» υπηρεσίες, όπως οι βρεφονηπιακοί δημοτικοί σταθμοί. Επίσης, κανονικά γίνεται η αποκομιδή των απορριμμάτων.
Υπό κατάληψη παραμένουν περισσότερα από 230 δημαρχεία, ενώ για σήμερα, Τρίτη, η ΠΟΕ-ΟΤΕ έχει κηρύξει στάση από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι. Στις 12 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Καραϊσκάκη και θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου