Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022

Στην τελική ευθεία τα μηχανογραφικά

 pannelinies2

ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ.

ΟΙΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΝ

Στην τελική ευθεία τα μηχανογραφικά Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι υποψήφιοι των φετινών Πανελλαδικών για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου. Τα χρονοδιαγράμματα φέτος αναμένονται πιο «στενά», με την αγωνία για τους επιτυχόντες να λήγει νωρίτερα, μέσα στον Αύγουστο. Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθούν οι βαθμοί των ειδικών μαθημάτων που θα δώσουν μια πρώτη εκτίμηση για την πορεία των βάσεων στα τμήματα, στα οποία είναι υποχρεωτική η εξέτασή τους, όπως, για παράδειγμα, Αρχιτεκτονικές και ξένες φιλολογίες.

Ύστερα από λίγες μέρες, θα ανακοινωθεί και η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής για το κάθε πανεπιστημιακό τμήμα ξεχωριστά και οι υποψήφιοι πλέον θα έχουν πρόσβαση στο μηχανογραφικό δελτίο τους, ώστε να επικυρώσουν τις επιλογές τους. Υπενθυμίζεται ότι και φέτος η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής θα λειτουργήσει ως «κόφτης» για την είσοδο σε πανεπιστημιακά τμήματα μαθητών με χαμηλότερες βαθμολογίες από αυτές που έχουν ορίσει τα πανεπιστήμια. Κάποιοι μαθητές θα έχουν περιορισμένες επιλογές στο μηχανογραφικό τους και κάποιοι άλλοι θα αποκλειστούν από οποιοδήποτε πανεπιστημιακό τμήμα λόγω χαμηλών επιδόσεων. Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρο Κόπτση, η πλατφόρμα του μηχανογραφικού δελτίου θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 20 Ιουλίου. Οι υποψήφιοι μέχρι τότε θα πρέπει να κλειδώσουν τις επιλογές τους.

Παράλληλα με τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου, οι υποψήφιοι, εντός της ίδιας διορίας, θα μπορούν να συμπληρώσουν και το παράλληλο μηχανογραφικό, το οποίο αφορά την πρόσβαση σε δημόσια ΙΕΚ.

Φέτος, ο αριθμός των θέσεων έχει διπλασιαστεί σε σχέση με πέρσι, με 16.000 θέσεις σε 100 περίπου ειδικότητες και μοναδικό κριτήριο εισαγωγής το απολυτήριο Λυκείου.

Νωρίτερα αναμένονται φέτος και οι βάσεις εισαγωγής. Αν και παραδοσιακά ανακοινώνονται στο τέλος Αυγούστου, φέτος η πολιτική ηγεσία σχεδιάζει να τις ανακοινώσει πριν τις 15 Αυγούστου. 

 

 ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου