Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022

Θεόδωρος Τσούχλος: Ενημερωτικό Σημείωμα

  Μετά τη λήξη του Συνεδρίου η Ομοσπονδία ασχολήθηκε με τρέχοντα προβλήματα και εξέδωσε σχετικές ανακοινώσεις. Συγκεκριμένα: α) κάλεσε το ΥΠΑΙΘ να μεριμνήσει άμεσα, ώστε οι Διευθύνσεις να διορθώσουν  τα λάθη που έχουν γίνει στην καταχώρηση των στοιχείων των αναπληρωτών συναδέλφων στον ΟΠΣΥΔ (14/7)

Β) έγινε αναφορά σε γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ) που προκαλεί αρνητική ανατροπή σε όσες και όσους επιθυμούν να συνταξιοδοτηθούν με μειωμένη ή να έχουν αναδρομικά ήδη συμπληρώσει 25 ακέραια έτη ασφάλισης το 2012 με τα προβλεπόμενα όρια ηλικίας. Καλέσαμε τον αρμόδιο Υφυπουργό να μην κάνει δεκτή τη σχετική μη δεσμευτική γνωμοδότηση του ΝΣΚ, καθώς πάγια θέση της ΟΛΜΕ πέραν των αυξήσεων και την επαναφορά των δώρων σε υπηρετούντες ή συνταξιοδοτηθέντες είναι η αφυπηρέτηση στην ηλικία των 60 ετών με 30 έτη υπηρεσίας (18/7).

  Στη συνεδρίαση του (19/7) το Δ.Σ. ομόφωνα καταδίκασε την απόλυση του συναδέλφου Β. Λιόση από την Εράσμειο Ελληνογερμανική  Σχολή και αποφάσισε να ζητήσει από τις ΕΛΜΕ στοιχεία των ολιγομελών τμημάτων προς έγκριση που θα υπάρξουν μετά την οριστικοποίησή τους στις 22 και 26/7. Σχετικές ανακοινώσεις εκδόθηκαν στις 21/7. Παράλληλα συζητήθηκε ο σημαντικά μειωμένος αριθμός προσλήψεων στη Δευτεροβάθμια έναντι αυτών στην Πρωτοβάθμια, παρά του ότι οι αποχωρήσεις (2010-2022) υπερβαίνουν το 60%.Γεγονός που δεν είχε συμβεί στους αντίστοιχους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή (2020) και τη Γενική Εκπαίδευση (2021). Τέλος αποφασίστηκε η συγκρότηση σε σώμα να πραγματοποιηθεί τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου. Όπως διεφάνη στο προεδρείο πλέον θα συμμετέχουν τέσσερις Παρατάξεις (ΔΑΚΕ- ΣΥΝΕΚ- ΠΑΜΕ- ΠΕΚ).

 

Θεόδωρος Τσούχλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου