Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022

Τμήματα με λίγα μόρια και πολλές δυνατότητες

 mixanografiko 2016

Αρκετά τμήματα υπάρχουν στην ανώτατη εκπαίδευση της χώρας τα οποία υπηρετούν πολύ ενδιαφέροντα γνωστικά αντικείμενα και συνδέονται με δυναμικά επαγγέλματα και κλάδους.

Αρκετά τμήματα υπάρχουν στην ανώτατη εκπαίδευση της χώρας τα οποία υπηρετούν πολύ ενδιαφέροντα γνωστικά αντικείμενα και συνδέονται με δυναμικά επαγγέλματα και κλάδους.

Για παράδειγμα τα τμήματα:

• Στατιστικής Πανεπιστημίου Πειραιώς (11.673 μόρια) και Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (13.316 μόρια) στο 2ο και 4ο επιστημονικό πεδίο. Οι πτυχιούχοι εφοδιάζονται με σημαντικές γνώσεις για να εργαστούν ως στατιστικοί σε κέντρα έρευνας, ως αναλογιστές, ως αναλυτές και εκτιμητές κινδύνου σε ασφαλιστικές επιχειρήσεις και ασφαλιστικούς οργανισμούς κ.λπ.

• Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (11.274) στο 2ο και στο 3ο επιστημονικό πεδίο, που συνδυάζει διεπιστημονικά τόσο την Πληροφορική όσο και τον τομέα της Βιοϊατρικής Τεχνολογίας και Βιοπληροφορικής. Το πτυχίο του τμήματος είναι ισότιμο με όλα τα άλλα τμήματα Πληροφορικής και οι πτυχιούχοι του έχουν ίσες ευκαιρίες στην αγορά εργασίας.

• Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (9.682) στο 4ο επιστημονικό πεδίο, το οποίο καλύπτει το φάσμα της επιστήμης της Ναυτιλιακής Διοίκησης και Οικονομίας.

• Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης Χαροκόπειου Πανεπιστημίου (11.844) στο 4ο επιστημονικό πεδίο, με αποφοίτους που έχουν τη δυνατότητα απασχόλησης ως οικονομολόγοι, εκπαιδευτικοί και ειδικοί επιστήμονες σε θέματα Βιωσιμότητας και Βιώσιμης Ανάπτυξης.

• Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης στο 1ο και 4ο επιστημονικό πεδίο, στη Ρόδο και στην Κρήτη. Τα προγράμματα σπουδών τουριστικής εκπαίδευσης αποτελούν μια προοπτική μελλοντικής απασχόλησης για έναν κλάδο ο οποίος παραδοσιακά προσφέρει ένα μεγάλο εύρος θέσεων.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου