Σάββατο 16 Ιουλίου 2022

ΑΕΙ: Νέοι Ορίζοντες | Ψηφίστηκε στη Βουλή ο νόμος-πλαίσιο για τα Πανεπιστήμια

 


ΑΕΙ: Nέοι Ορίζοντες

Ψηφίστηκε στη Βουλή ο νόμος-πλαίσιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για τα Πανεπιστήμια

***

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,

Ψηφίστηκε χθες στη Βουλή ο νέος νόμος-πλαίσιο για τα Πανεπιστήμιά μας, με τη θετική ψήφο του 85-92% των παρόντων Βουλευτών στην πλειονότητα των άρθρων που τέθηκαν σε ονομαστική ψηφοφορία. Μετά από εντατική, συστηματική δουλειά, ευρεία διαβούλευση και συνεχή συνεργασία με την Πανεπιστημιακή κοινότητα, φορείς, εκπροσώπους κοινοβουλευτικών ομάδων.

Τα Πανεπιστήμια της χώρας μας δεν θα έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα καλύτερα Ιδρύματα του κόσμου και θα μπορούν να αξιοποιήσουν πλήθος νέων θεσμικών εργαλείων που θα τα καθιστούν ακόμη πιο ανταγωνιστικά. Ο νέος νόμος-πλαίσιο αναβαθμίζει συνολικά την τριτοβάθμια εκπαίδευση, εξασφαλίζει στις νέες και στους νέους μας πολλαπλές δυνατότητες, περισσότερα και καλύτερα εφόδια για το παρόν και το μέλλον τους.

Νίκη Κεραμέως

***

Παρακολουθήστε την καταληκτική ομιλία μου στην Ολομέλεια της Βουλής, με τις 10 αλήθειες του νόμου-πλαισίου ‘’ΑΕΙ: Νέοι Ορίζοντες’’

***

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΜΟΥ-ΠΛΑΙΣΙΟΥ

220530-MinEdu-NS3Vathmias-newletter-5

Δίνουμε στους φοιτητές και τις φοιτήτριές μας περισσότερες επιλογές για τις σπουδές τους, παρέχουμε υποστήριξη στην καθημερινότητά τους και ευκαιρίες περαιτέρω ουσιαστικής αξιοποίησης της γνώσης που λαμβάνουν.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
220530-MinEdu-NS3Vathmias-newletter-4

Θεσπίζουμε ένα πλαίσιο αξιοκρατίας και διαφάνειας και δίνουμε στους πανεπιστημιακούς μας περισσότερη αυτονομία και ευελιξία, περισσότερες ευκαιρίες για εξωστρέφεια και συνεργασίες εντός και εκτός Ελλάδας.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
220530-MinEdu-NS3Vathmias-newletter-3

Το Πανεπιστήμιο γίνεται πιο αυτόνομο, πιο ανοιχτό, πιο εξωστρεφές: περνά σε νέα εποχή, σύμφωνα με τα βέλτιστα πρότυπα των ΑΕΙ του εξωτερικού.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
220530-MinEdu-NS3Vathmias-newletter-2

Τα ΑΕΙ έρχονται σε άμεση επαφή με την οικονομία και την αγορά, γίνονται φορείς αξίας για το κοινωνικό σύνολο.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου