Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

Δημοσκόπηση Prorata: Στις 11 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ




Δημοσκόπηση Prorata: Στις 11 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑΜεγάλη διαφορά που φτάνει τις 11 ποσοστιαίες μονάδες, ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφει νέα δημοσκόπηση της Prorata που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Newpost. Η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 35%, βλέποντας αυτοδυναμία, ενώ το κυβερνών κόμμα 24%.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση τα συναισθήματα που θα νιώσει σημαντική πλειοψηφία πολιτών, εφόσον εκλεγεί πρώτο κόμμα η Νέα Δημοκρατία, είναι Ελπίδα, ικανοποίηση και ανακούφιση. Αντίθετα το 55% των πολιτών θα νιώσει αρνητικά συναισθήματα αν αναδειχθεί στις κάλπες ο ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση της Prorata το 39% των πολιτών θα νιώσει ευχάριστα συναισθήματα ελπίδα (ελπίδα 20%, ικανοποίηση 9% και ανακούφιση 10%), με τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ένα σημαντικό ποσοστό (21%), αδιαφορεί για το αποτέλεσμα, κι ας βρίσκεται η χώρα σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Απογοήτευση αν εκλεγεί η ΝΔ νικήτρια θα νιώσει μόλις το 19%.
Αντίθετα, αν νικητής αναδειχθεί στις κάλπες ο ΣΥΡΙΖΑ θα προκαλέσει αρνητικά συναισθήματα σε πλειοψηφία πολιτών 55% (απογοήτευση 34%, φόβο 13% και θυμό 8%).
Ως προς την πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 35% και ο ΣΥΡΙΖΑ 24%, μια διαφορά που φαίνεται να δίνει αυτοδυναμία στο κόμμα της Πειραιώς, σε μια εξακομματική Βουλή.
Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το ΚΙΝΑΛ με 6,5%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 4,5%, η Χρυσή Αυγή με 3,5%, ενώ φαίνεται να κλείνει θέση στο Κοινοβούλιο και το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη, Μέρα25 με 3%. Εκτός Βουλής φαίνεται να μένουν η «Ελληνική Λύση» του Βελόπουλου, αλλά και η «Ένωση Κεντρώων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου