Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

Οι αριστούχοι των φετινών Πανελλαδικών

Οι αριστούχοι των φετινών ΠανελλαδικώνΠραγματικότητα έγινε το όνειρο της επιτυχίας στις Πανελλαδικές μαθητές για πολλούς μαθητές, κάποιοι εκ των οποίων αρίστευσαν μάλιστα, έχοντας πλέον την «πολυτέλεια» να επιλέξουν τη σχολή της επιθυμίας τους.
Ο μαθητής Ανδρέας Μαγκούτας από τη Λάρισα, πέτυχε στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις ένα σπουδαίο κατόρθωμα, καθώς αρίστευσε παίρνοντας δύο 20άρια στα Μαθηματικά και την Φυσική, ενώ συγκέντρωσε 18,5 στην Έκθεση και 18 στη Χημεία.
Ο Ανδρέας Μαγκούτας μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δήλωσε ενθουσιασμένος που αρίστευσε στις εξετάσεις, αλλά και ικανοποιημένος που πέτυχε τον στόχο του για την φοίτηση στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πολυτεχνείου.

Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια της μαθητικής του πορείας βραβεύθηκε επανειλημμένα σε μαθητικούς διαγωνισμούς πο διοργάνωναν επιστημονικές ενώσεις (Φυσική, Μαθηματικά, Χημεία κ.ά).
Ο Γιάννης Τζόλας, απόφοιτος πια του Πειραματικού Γενικού Λυκείου της Πάτρας, κατάφερε να συγκεντρώσει μία από τις υψηλότερες βαθμολογίες στις εξετάσεις. Με τα 19.377 μόρια που συγκέντρωσε, αναμένεται να εισαχθεί στην Ιατρική Σχολή, κάνοντας το όνειρό του πραγματικότητα. Πολύ υψηλή βαθμολογία συγκέντρωσε και η Αρετή Δανελάτου, απόφοιτη του 5ου Λυκείου της Πάτρας, αφού τα 18.800 μόρια που συγκέντρωσε στις εξετάσεις, φαίνεται πως της «ανοίγουν» την πόρτα της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών.
Μιλώντας ο Γιάννης Τζόλας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν κρύβει την χαρά του για την επιτυχία του και ταυτόχρονα περιγράφει το πώς κατάφερε να επιτύχει τόσο υψηλή βαθμολογία.
«Με βοήθησε σημαντικά το γεγονός ότι φρόντιζα να ξεκουράζομαι έπειτα από το έντονο διάβασμα», λέει ο Γιάννης Τζόλας, παρομοιάζοντας τις προσπάθειες που κατέβαλε με τον αθλητισμό:«Δεν γίνεται να κάνεις έξι ώρες προπόνηση και μετά να δίνεις αγώνα. Έτσι ακριβώς είναι και το διάβασμα. Μετά λοιπόν το συγκεντρωμένο, μεθοδικό και αποδοτικό διάβασμα, φρόντιζα να έχω λίγο ελεύθερο χρόνο για μια βόλτα με φίλους, περπάτημα και αθλητισμό».
Από την πλευρά της, η Αρετή Δανελάτου περιγράφοντας τις προσπάθειες που κατέβαλε, τονίζει ότι «χρειάζεται αρκετή δουλειά και πολλές θυσίες, αλλά όταν βγαίνουν τα αποτελέσματα διαπιστώνουμε με μεγάλη χαρά ότι οι κόποι μας ανταμείβονται».
Υψηλές βαθμολογίες που τους δίνουν τη δυνατότητα εισαγωγής τους στις πρώτες σχολές προτίμησης τους πέτυχαν πολλοί υποψήφιοι από τα Χανιά συνεχίζοντας την καλή παράδοση που έχει η περιοχή τα τελευταία χρόνια.
Η ιατρική σχολή ήταν η πρώτη επιλογή για τον Λευτέρη Χαλακατεβάκη που συγκέντρωσε 18.869 μόρια. Όπως δηλώνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ «οι καλές επιδόσεις και η επιτυχία είναι απόρροια της συστηματικής δουλειάς και μελέτης. Πέτυχα τον στόχο μου έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση του οικογενειακού μου περιβάλλοντος και τη βοήθεια των εκπαιδευτικών μου».
Μέλος εθνικής ομάδας στη Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα, ο απόφοιτος του Λυκείου Σούδας Επιμενίδης Κουντουράκης κατάφερε να συγκεντρώσει 18.693. Η βαθμολογία αυτή του ανοίγει την πόρτα για τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
«Η ικανότητα διαχείρισης του άγχους και το συστηματικό διάβασμα αποτέλεσαν τα κλειδιά για την επιτυχία μου δηλώνει.. «Το σχολείο, οι καθηγητές, και οι κανονικοί ρυθμοί ζωής με βοήθησαν σημαντικά», τονίζει
Η Χρύσα Αθητάκη με 18.128 μόρια είχε βάλει ως στόχο να πετύχει στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών .
Αποδίδει την επιτυχία της στην προσήλωση στον στόχο και την επιμονή. «Το μέτρο, η καλή ψυχολογία και το συστηματικό διάβασμα με βοήθησαν πολύ», επισημαίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου